Miejsce i czas bez zmian Chełmońskiego 12, bud. P-6, p. 12, wtorek 13.04.2010.
Nabór tematów uważam za otwarty.
Na ostatnim DRUGu rozmawialiśmy trochę większym evencie, który miałby się odbyć w drugi wtorek maja na UWr i miałby na celu pokazanie Railsów szerszemu gronu ludzi. Akcja przebiegać będzie dwoma potokami- teoria i praktyka. Sala wykładowa- prezentacja aplikacji live- speaker mówi a w tym czasie na ekranie pojawia się live code aplikacji, mini blog or sth like that. Drugi potok to praktyka, każdy z uczestników mógłby spróbować własnych sił przed kompem i napisać pod okiem doświadczonej osoby jakaś mini aplikację. Potrzebni są ludzie, którzy chcieliby pomóc w organizacji takiej akcji, szczególnie do drugiego potoku, żeby mieć chociaż 10 programistów, którzy wiedzą o co kaman i mogli by się wiedzą podzielić. Ja przygotuję pierwszą prezentację- wstęp. Zapraszam więc również do zgłaszania pozostałych 2 tematów, z tym że jeden z nich ma być początkujący, tak żeby osoby na sali, które chwilę wcześniej dowiedziały się, że Railsy istnieją nie były przytłoczone tym faktem. No i druga prezentacja na standardowo wysoko- interesującym poziomie
Z mojej strony będzie zaległe Capistrano i deployment.
Ja pokażę parę sztuczek i quirków w ruby. Coś a’la ostatnie przykłady z modułami
Wpadniemy dzisiaj. Przynajmniej 2 osoby z Arkency.
Godzina 19.00 ?
Dzięki za fajne spotkanie, podobało mi się postawienie dyskusji w centrum prezentacji. Do zobaczenia w przyszłym miesiącu.
Mnie również się podobało, warto było aż z Bełchatowa przyjechać
Pozdrowienia dla wszystkich obecnych, a w szczególności dla michmin’a, ktory tak męczył się z powodu braku vim’a
Fajnie bylo
Podobala mi sie idea krotkich prezentacji i dluzszych dyskusji.
Plan z wykladem na UWr nadal aktualny?
Moge pomoc w praktycznej czesci.
Mam nadzieję, że nie zabraknie was na kolejnych drugach zarówno na oficjalnej jak i nieoficjalnej części
Fajnie by było, gdyby ktoś z was przygotował coś na kolejne spotkanie. Myślę, że wszyscy będą woleli mniej opowiadania, a więcej dyskutowania i kłócenia się
Z nastepnej nieoficjalnej czesci wychodze ostatni
Ja moge rozpoczac dyskusje o odchudzaniu klas modeli przy wiekszych projektach.
Ostro. Jak do tej pory mamy stałą grupę, która wychodzi jak już dzienne tramwaje jedżą
OK, więc mamy już pierwszy temat na następnego druga.
Pierwsza z rzeczy, które obiecałem: http://pycon-hg-git.heroku.com/ Prezentacja porównawcza Scotta nt. Mercuriala i Gita (dla rozrywki można skontrastować tytuł i treść z dotychczasowym nastawieniem Scotta do Hg ;))
BTW, w czym/jak jest zrobiona ta prezentacja?
Najciemniej pod latarnią.
Wygląda świetnie, dzięki!
Showoff jest wojną, od stycznia nie zrobiłem prezentacji w czymkolwiek innym
[quote=Andrzej]Z nastepnej nieoficjalnej czesci wychodze ostatni
Ja moge rozpoczac dyskusje o odchudzaniu klas modeli przy wiekszych projektach.[/quote]
Trochę w podobnej tematyce: mogę opowiedzieć jak odchudzić kontrolery używając resource_controller.