Witam skończyłem pierwsza wersję mojej pierwszej większej aplikacji w ROR. Serwis pozwala na konwersje plików CSV z loggera vag/vcds do formy tabeli a potem udostępnianie ich.
Chciałbym zacząć wysyłać CV aby szukać pracy jako junior/staż, czy mając tylko jedną aplikację jak ta jest sens? Czy to jest za mało żeby rekruter zwrócił na CV uwagę? Jest jeszcze klika rzeczy które chce zrobić m.in. testy i rozbudować wyszukiwarkę.
w ramach nauki zrobiłem dwie kolejne appki, feedback mile widziany
mikroblog - prosta apka mikrobloga, można dodawać posty/komentarze są tagi można obserwować, można podglądać kto obserwuje dany tag, powiadomienia o dodaniu posta/komentarza z obserwowanym tagiem, plusy i minusy link git, jak ktoś chce zobaczyć jak działa to można przy rejestracji email byle jaki podać nie ma weryfikacji
PriceStats - apka do obserwowania zmian cen w serwisie x-kom, na ten moment mam 25k przedmiotów w bazie będę dodawał następne, baza cen niestety mała bo dopiero co wrzuciłem na produkcję. Stoi na vps za 10zł, przy okazji nauczyłem się trochę o stawianiu serwera i pobawiłem się postgresem. git link na gicie podane jest testowe konto żeby zobaczyć jak to wygląda
Model powinien zawierać wyłącznie relacje. Walidacje wynieś do np reforma.
Model Product nie powinien zawierać metod takich jak set_values, update_params. Możesz to wrzucić do ServiceObject. Pomijając to, że te dwie metody mają maja praktycznie takie same ciało. Poczytaj o DRY.
Poza tym świetnie, że sam próbujesz i chcesz się uczyć.