Cześć!
Jestem świeżo po lekturze książek “Learn Ruby The Hard Way” oraz “Ruby on Rails Tutorial”.
Planuję szukać pracy właśnie w RoR, jednak przed zaspamowaniem rekruterów moim CV, chcę napisać chociaż jeden własny projekt. I tu proszę o waszą pomoc.
- Po pierwsze czy w takim pierwszym projekcie użycie gemu do autoryzacji jest złym pomysłem? Jeśli już używać to jakiego?
- Czy w trakcie developmentu warto tworzyć oddzielne branche na każdy feature, mimo, że będę programował w samotności?
- Jako, że w książce nie była uwzględniona nauka RSpec, a wszystkie znaki na google i stacku wskazują na to, że trzeba go umieć, to czy przerobić najpierw jakieś materiały z tym związane, czy jest na tyle przystępny, że da się go opanować “w locie”?
Byłbym wdzięczny za wskazówki dotyczące tego jakie funkcjonalności powinienem implementować w takim pierwszym projekcie, a jakich unikać. Na co pracodawcy zwracają uwagę przeglądając takie juniorskie wypociny?
Może polecicie też jakieś książki, które warto przeczytać po tych wspomnianych na początku?
Z góry wielkie dzięki!