Planeta

Myślę, że skoro to jest planeta Ruby on Rails to z samej istoty nazwy powinna zawierać wpisy o Ruby i o Rails. O Rubym też, gdyż zapewne wiele osób, które robią coś w railsach, chętnie pouczy się też więcej nt. samego Ruby, skoro korzysta z niego na codzień. Planeta znajduje się na http://rails.wmid.amu.edu.pl aczkolwiek aktualnie zawiera jedynie moje wpisy :frowning: . Mam w tej chwili kilka egzaminów przed sesją, dlatego jak napisałem chwilowo nie mam czasu się nie opiekować za bardzo, jednakże obiecuję, że w sobotę przejrzę podane w tym wątku linki i od tego czasu planeta będzie już “planecić” :slight_smile:

Swoją drogą, jeśli jest ktoś, kto ma ochotę popracować na designem planety, żeby nie wykorzystywać standardowego szablonu Planet Planet to proszę o kontakt.

Też mam nadzieję, że planetę wzmocni naszą społeczność i będzie silnym punktem. Chciałbym, żeby była taką latarnią, jeśli ktoś będzie szukał jakiś informacji, będzie zainteresowany, to na pewno się na nią natknie a stamtąd będzie już mu łatwo znaleźć ludzi i informacje.

Dzięki za wsparcie i cały czas czekam na jeszcze więcej linków :slight_smile: Pozdrawiam wszytkich.

Już nie jest prawdą, że planeta zawiera tylko moje wpisy :slight_smile: Większość osób znalazła się jednak na planecie bez pytania ich o zgodę, co jednak trzeba będzie w najbliższym czasie uczynić (choć zdaję sobie sprawę, że kolejność powinna być odwrotna).

Wszelkie uwagi i komentarze mile widziane. (także te “złe”).

[quote=hosiawak]W sumie agregację newsów można szybko zrobić na Yahoo Pipes. Potrzebowałbym tylko jakiegoś przyjemnego frontendu :slight_smile:

(Czegoś co wyświetli RSS i będzie miało wbudowane keszowanie, znacie coś takiego ?)

Nie znam takiego plugina pod typo, łatwo coś takiego napisać ale u mnie ostatnio ciężko z czasem, znajdą się chętni ?[/quote]
Radiant ma rozszerzenie do agregowania RSS. Moznaby rozwazyc uzycie tego CMS do obslugi rubyonrails.pl. Taka propozycja z mojej strony.

Wlasnie staram sie Radianta troche rozgryzc (szczegolnie pod katem dosc ograniczonego systemu autoryzacji uzytkownikow) i moze bede mogl pomoc.

Kto aktualnie zajmuje się administracją planety? Chciałbym zgłosić jeden site.

Pisz do mnie na priva, link “E-mail” po lewej stronie.