Witam szanownych Kolegów i Koleżanki - jeśli są… Szukam pluginu sklepu internetowego, który mógłbym w “łatwy sposób” zaadaptować jako silnik do mojej (w planach) tworzonej stronki - sklepu internetowego z prosze sie ie usmiać akcesoriami religijnymi, potocznie zwanymi - dewocjonaliami
sklep - jak sklep - sprzedaje co ludzie kupują… ale mniejsza o to…
pytania jakie mi się nasuwają, z racji swojej - mnie mogę powiedzieć - “wielkiej biegłości w Railsach”, to m.in.:
- Pyt.1. Czy jest i czy można wykorzystać jakis GEM jako silnik takiego sklepu, layout bym sobie dorobil; a GEM’a dostosował do polskojezyczności
- Pyt.2. Ciągle coś się zmienia i boję się, że nie nadążam… pojawia się Merb (jakiś), a ja (staram się) uczyć Ruby’ego (railsów)… mam nadzieje, że to nie jest błędna decyzja; mam nadzieje, ze zasłyszane pojęcia nie stwarzają mi więcej problemów, dylematów niż powinny; pomimo wad i zalet jakie to “coś” posiada (railsy), czy wybór Railsów jest właściwy? jeśli dodatkowo chcę móc poźniej, poza lokalnym działającą aplikacja (na kompie moim), wywlec to w siec i wykupić jakis serwer (hosting); czy w prostych (tanich) hostingach będzie to czegi będzie potrzeba do odpalenia aplikacji (przy założeniu, że na początek ruch generowany będzie niewielki… - to nie będzie allegro, eBay
przynajmniej na razie)
jeśli ktoś będzie w stanie odpowiedzieć i poradzić to super, zabiorę się za robienie stronki… ojciec (prowadzący) czeka…
Pozdrawiam,
isgabrys