moim zdaniem na pewno sie nie zbierze tylu chetnych. a nawet jesli, to na pewno tylu nie przyjedzie. z roznych powodow: bo za daleko, bo termin nie pasuje etc.
wiec jest na to chyba jeszcze za wczesnie.
swoja droga 31-go marca jest konferencja RoR w Amsterdamie. jakby bylo troche blizej…
Hmm ja tez jestem sceptycznie nastawiony… na forum jest zarejestrowanych 71 osob… pewnie okolo polowa z tych osob jest aktywa a na taka konferencje przyjachala by mniej niz 1/3 z tych osob
co do konferencji to mamy jakies glosne przyklady na podstawie ktorych moznaby zaprezentowac case sudy i porownac do podobnej klasy systemow w oparciu o inne jezyki?
PaK: Myślę, że na PHP.pl nie będzie to powodować “flame”. Jestem tam już dosyć długo (zresztą nawet w Zarządzie). Obecnie przerzucam się na RoR. Myślę, że możnaby zorganizować konferencję nie tylko dotyczącą samego RoR, ale także właśnie PHP itp, a może nawet Web 2.0. Wtedy audytorium znacznie się powiększy, a będzie można dzięki temu zaprezentować RoR szerszej grupie ludzi. Uważam, że Kraków jest dobrym miejscem (AGH, PK) na taką właśnię konferencję. Byleby nie w kwietniu ani maju (zresztą myślę, że wcześniej i tak nie uda się tego zorganizować). Jeżeli chodzi o organizację ze strony PHP.pl to mogę pomóc.
[quote=Adamh]Moim zdaniem pomysl swietny ale trzeba z nim poczekac +/- rok.
Case studies miejmy nadzeje niedlugo beda:)[/quote]
Teraz możliwe, że jest jako taka masa krytyczna…
Takie jest przynajmniej moje odczucie.
Dodam jeszcze, że w kwietniu była konferencja RuPy w Poznaniu poświecona Rubiemu i Pythonowi. O Railsach też trochę było.
I za rok też bedzie, również w kwietniu.
[quote=sharnik]Dodam jeszcze, że w kwietniu była konferencja RuPy w Poznaniu poświecona Rubiemu i Pythonowi. O Railsach też trochę było.
I za rok też bedzie, również w kwietniu.[/quote]
Byłem, świetna impreza. Oby więcej takich, aczkolwiek wolałbym bliżej Krakowa :).