Cześć, wiem że jestem tutaj nowy i może nie powinienem wyskakiwać z takimi uwagami, ale…
No właśnie, kiedy przeglądam forum rubyonrails.pl to aż samo ciśnie mi się na język, że brak jest jakiegokolwiek logicznego rozplanowania działów.
Chodzi mi o to, że teraz mamy 4 fora ‘główne’: Ogłoszenia, FAQ, Tips&Tricks, Potrzebna Pomoc - z tego 3 ostatnie przechowują właściwie takie same posty (tematycznie). Na forum panuje teraz ogromny bałagan, np. w forum Potrzebna Pomoc znajdziemy posty na takie tematy jak: hosting, RoR, ajax, serwery, aplikacje pisane w RoR, bazy danych, nowe serwisy w RoR (tutaj akurat mamy osobne forum, ale natrafiłem na kilka takich postów w PP) - tyle znalezłem przeglądając tylko pierwszą stronę - przyznacie, że rozproszenie tematyki jest spore
Może więc uporządkować to wszystko, dodać kilka kategorii, kilka wywalić ? Ja nieskromnie pozwolę sobie przedstawić moją wizję struktury forum:
[code]Forum główne:
- Ogłoszenia
- Podstawy RoR (dla tych, którzy dopiero zaczynają z railsami)
- Zaawansowane RoR
- Technologie client-side
- Serwery www i bazy danych
- Hosting dla RoR ?
Inne:
- RubyOnRails.pl (dyskusje o serwisie i forum)
- Hydepark (tutaj byłoby wszystko co nie pasuje nigdzie indziej - przydatna sprawa)
- Oceny serwisów / projektów
- Giełda ofert[/code]
Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że taka struktura forum bardzo ułatwi nam życie, czekam na wasze opinie na ten temat