Poszukuję osoby do programowania w parze w języku angielskim

Witam

Pracuję na 2 zmiany (22.01 obecnie mam dniówki), a po pracy uczę się railsów. Obecnie myślę że jestem gdzieś na poziomie juniora, wiem co i jak, jednak bez googli ani rusz :smiley:

Kilka razy miałem okazję programować w parze i jest to moim zdanie świetna metoda na poszerzanie wiedzy. Stąd mojej pytanie czy byłby ktoś zainteresowany wspólnym programowaniem ?

Co do szczegółów:

Czas: 2-3 sesje po powiedzmy 2 godziny, co 2 tydzień, start 20.00 (Kładę małego spać i zazwyczaj od tej godziny mogę spokojnie się pouczyć)

Projekt: w zasadzie dowolny, byle by pisać go w railsach

Poziom zaawansowanie: w zasadzie też dowolny

Język: Angielski i tak jest to element wymagany a w ten sposób można go podszlifować.

Platforma: dowolna, może być np Cloud 9

W razie pytań lub wątpliwości pisać :slight_smile:

Angielski w mowie czy piśmie?

Jedno i drugie ale jak pisałem cały pomysł w tym żeby ćwiczyć, bo potem człowiek podchodzi do rozmowy po angielsku i się jąka szukając słów na bieżąco. A co do pisania to jak wyżej chcesz wysłać CV do pracodawcy, a on sobie zażyczył kilka zdań o sobie po ang. Warto więc ćwiczyć jedno i drugie

Moglbym sie na cos takiego pisac, ale dopiero od 1 lutego. Aktualnie koncze przerabianie Ruby-iego i bede siadal do Rails-ow. Mam prawie 3 lata doswiadczenia z Yii Framework (napisany w PHP, opierajac sie bardzo na RoR). Jak cos to pisz :wink:

Jeśli pasują Ci spotkania co 2 tygodnie, plus uczciwie ostrzegam że okazyjnie mogą być zakłócenia jeśli mały nie będzie współpracował. To i tak pierwszy wolny termin dla mnie to tydzień 1 - 5 luty. Więc jak coś zapraszam. Podeślij maila na priva i dogadamy szczegóły

Moze troche nie ogarniam tego forum, ale nie widze opcji gdzie moglbym Tobie wyslac priv msg.

Kazimierz.bik@gmail.com

Ja się piszę np przez google hangouta. Cloud9 dla mnie bomba.

Na razie dogaduje się z IDoran-em. Jak coś to się odezwę :slight_smile:

wyslij e-mail na byczkowskip_at_gmail.com, podam Tobie mojego skype :wink: <- btw. ten emot wyglada jakby dostal luja ogluszacza >.<

Mail poszedł rano nie dostałeś nic ??

dostalem, ale @AdamZaczek chcial sie dopisac :smile:

Hm why not jakoś to ogarniemy. Ale może na tym zakończmy listę chętnych :wink: Adam podeślij do mnie maila. dogramy szczegóły