Poszukuję praktyki RoR w Southampton UK(lub okolicach)

Witam wszystkich!

Chciałem się przywitać i od razu napisać swój pierwszy post.

Kilka lat temu skończyłem studia informatyczne a następnie pracowałem w firmie zajmującej się obsługą informatyczną: helpdesk i ogólnie pomoc w problemach wszelakich… W międzyczasie chodziło za mną programowanie i zacząłem naukę Ruby wraz z frameworkiem Ruby On Rails. Napisałem stronę i mały sklep wraz z cms, które funkcjonują w Internecie. Nazwy podam zainteresowanym. Cały czas przerabiam kursy online.

Do sedna… Poszukuję praktyki w niepełnym wymiarze czasu na terenie lub w okolicy Southampton(UK). Niepełny wymiar ponieważ pracuję 4on/4off czyli 4 dni po 12h i mam 4 dni wolnego. W najgorszym wypadku jestem dostępny jeden dzień w tygodniu a w najlepszym cztery dni. Jedyna rzecz, której oczekuję (i aż jedyna) to wyrozumiałość i możliwość nauki. Tak, chcę być programistą. Posiadam podstawową znajomość:

• Ruby i RoR
  • Python
  • PHP
  • SQL(MySql)
  • GIT
  • HTML, CSS
  • JavaScript
  • Obsługa Ubuntu (na potrzeby pisania wspomnianych projektów)

Dziękuję i pozdrawiam
Dominik

Ja rozumiem, że w UK jest dużo Polaków, ale szukanie pracy w UK na polskim forum to trochę przesada…

1 Like

Dziękuję za odpowiedź. Zauważ jednak, że sporo rekruterów oraz pracodawców z zagranicy szuka przyszłych pracowników na polskich forach a następnie zaprasza ich do siebie. Przesadą z mojej strony byłoby nie próbować i nie korzystać z dobrodziejstw elektronicznego świata a jednocześnie chcieć się rozwijać. Również miło Cię poznać i życzę udanego popołudnia.

1 Like