Witam, pisze aplikacje do zarzaądzania zgłoszeniami i potrzebuje zamiescic taka funkcje :
dodaje nowe zgłoszenie - podajac nazwisko w polu tekstowym - powinna wyswietlic sie podpowiedz ze takie nazwisko istnieje i moge je douzupelnic - i to jest oczywiscie auto_complete - problem jest taki ze oprócz nazwiska powinna sie uzupelnić reszta formularza na podstawie wpisanego nazwiska - formularz sklada sie z kilku pol tekstowych i selectów.
czy ktos moglby mnie nakierowac gdzie, czego szukac ?
Musisz zrobić callback po auto_complete (:after_update_element), który wyśle zapytanie ajaxowe do serwera, które pobierze pozostałe dane.
Bez javascriptu się nie obejdzie (tzn. musi być ten gluing-code wywoływany dla :after_update_element).
Radziłbym też pomyśleć nad sensowniejszym tytułem wątku!!!
nie potrafie przeniesc tego na after_update_element - zauwazylem ze duzo ludzi na forach pisze ze ma z tym problem - onchange reaguje i uruchamia remote_function - after_update_element poprostu nie reaguje ;/ …
Jak w pluginie auto_complete moge ustawic aby wyswietla mi kilka takich samych wyników ? załóżmy ze mam w bazie 3 osoby o takim samym nazwisku to plugin ten wyswietla tylko raz to nazwisko
czy istnieje mozliwosc aby obok nazwiska w polu autocompletera pojawialo sie inne pole z bazy ? np imie ? ( chodzi mi po pop-up auto_complete )