Szukam płytek do fabrycznej reinstalacji Windowsa 7 Pro Eng na X220. Lenovo Product Recover CD to się chyba nazywa. Byłbym wdzięczny za udostępnienie iso takiej płytki/płytek. Mam naklejkę z licencją oem pod baterią ale płytek przy zakupie używki nie dostałem.
Po instalacji Ubuntu, pomimo nietknięcia partycji z recovery Windowsa, przy restarcie nie pojawia się opcja odzyskiwania windy. Ubuntu coś schrzanił z mbr’em. Na forach temat się przewija ale nie znalazłem prostego rozwiązania a laps idzie na sprzedaż i zależy mi oddać go w porządnym stanie. Byłbym bardzo wdzięczny za te iso.
Hej,
potwierdzam - instalacja Ubuntu potrafi w lapkach Lenovo wyrzucić partycję recovery - wybrałeś złą opcję przy instalacji (zrobiłem to samo).
Co prawda płytek nie mam (sam miałem T420), ale może serwis/Lenovo Poland były chętny Ci pomóc.
Miałem podobny problem. Tylko że ja musiałem zreinstalować windowsa ze względu na błędną wersję (downgrade z 64 do 32bit). Co ciekawe to się udało. Zrealizowałem to przy pomocy obrazów z windowsowej strony digital river. Niestety to rozwiązanie jest już nie aktualne. Jeśli posiadasz odpowiednią wiedzę to zawsze możesz ściągnąć Win 7 pro “z internetu” i sprawdzić sobie sumę kontrolną żeby mieć pewność że nikt nic nie “dodał od siebie” do instalacji.
Może się mylę, bo w kwestiach Windows jestem dumnym laikiem, ale jakiś rok temu albo trochę drzewiej dawało się ściągnąć legalnie obrazy ISO z windowsami ze strony Microsoftu. Takiego windowsa normalnie instalujesz podając swój poprawny klucz aktywacyjny i po sprawie. Dlaczego te rozwiązanie nie jest dobre? Tu chyba masz linka: http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery
Na wykopie na głównej jest obecnie temat z reklamacją laptopa Lenovo. Jeden z użytkowników w komentarzu odezwał się z taką samą sprawą, jak Ty. Pisze, że za friko wysłali mu z Irlandi.
Zerknij - w poście o wysyłce płyt jest foto z kopertą leżącą pod monitorem, łatwo znajdziesz.