Poznań, Senior Programista Ruby on Rails oraz współudziałowiec firmy

Reprezentuję agencję personalną New-Invest, która specjalizuje się w rekrutacjach kadry z branży IT. Obecnie prowadzę rekrutację na stanowisko Programisty Ruby on Rails do Poznania.

Naszym Klientem jest jeden z największych serwisów internetowych w Polsce i jeden z większych sukcesów wśród polskich startupów internetowych. Został stworzony 3 lata temu. Obecnie jest bazą gazetek i katalogów sieci handlowych z całej Polski. W ciągu kilkunastu najbliższych miesięcy firma chce rozwinąć projekt i uczynić z serwisu kompletne źródło informacji o promocjach i okazjach w lokalnych sklepach oraz zbudować panel analityczny dla klientów biznesowych - sieci i centrów handlowych.

Miejsce pracy: ul. Dąbrowskiego w Poznaniu

Opis stanowiska:
Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za współtworzenie i rozwój dużego serwisu internetowego. Praca jest na systemie MacOS, Linux lub Windows, wedle preferencji. Technologie, które są wykorzystywane to Ruby on Rails, GIT, bazy PostgreSQL.

Oferujemy:

• wynagrodzenie zależy od widełek jakie zaproponuje kandydat. Nasz klient chce spotkać się z każdym Programistą Ruby, bez względu na jego oczekiwania, spotkanie zweryfikuje czy mogą one zostać spełnione.
  • Programista ma także możliwość bycia współudziałowcem w firmie, dokładniej chodzi o 5% udziału spółki, która wyceniona jest na 4 ml złotych.
  • KAŻDY Programista w przyszłości awansuje. Młodszy na Starszego, Starszy na Team Leadera.
  • startupową kulturę pracy (brak dress codu, niewielki zespół zaprzyjaźnionych osób)
  • pracę nad ciekawym projektem, w stabilnej finansowo firmie (mimo, że startup, to od dwóch lat firma jest stabilna finansowo)
  • elastyczny czas pracy (samodzielne ustalanie czasu pracy, istnieje możliwość pracy zdalnej, gdy zajdzie taka potrzeba)
  • elastyczne formy zatrudnienia (faktura, umowa o pracę, bądź inna)
  • finansowanie udziału w konferencjach i szkoleniach (od pracownika zależy w jakich szkoleniach bądź konferencjach będzie chciał uczestniczyć)
  • dodatkowe benefity: firma oferuje dla chętnych pracowników karty multisport, opiekę medyczną itp. Pracownicy różnie z tego korzystają, dlatego jest to opcjonalne

Wymagania:

• kilkuletnie doświadczenie w tworzeniu projektów w technologii Ruby on Rails
  • bardzo dobra znajomość baz danych (PostgreSQL)
  • znajomość XHTML i CSS
  • znajomość JavaScript (biblioteka jQuery)

Karolina Łasecka
Specjalista ds. Rekrutacji
k.lasecka@new-invest.pl
666 607 348

To moze zniechecic ‘Starszych Programistow’, ktorzy lubia programowac :wink:

Bo ja wiem. Nie kazdy team leader to Project Manager. Istnieje jeszcze cos takiego jak Technical Team Leader.

Dokładnie tak jak kolega z góry napisał, team leader nie musi tylko kierować i zarządzać. A awans to możliwość, nie przymus. Zespół jest niewielki, dlatego team leader także programuje.

To moze zniechecic ‘Starszych Programistow’, ktorzy lubia programowac

+1. Ostatnio miałem wybór między rolą team leadera i programisty (ta sama firma, ten sam zespół) i wybrałem bez wahania programistę.

Ale też pewnie każda firma ma swoją definicję team leadera.

Panowie, jeśli mówimy o firmie mojego klienta, to awans jest szansą dla pracownika, nie koniecznością. Muszę tworzyć oferty uniwersalne, dla programistów chcących programować i tylko programować oraz dla programistów z inspiracjami do zarządzania. Dlatego sprostuję: każdy programista ma szansę na awans.