Praca na śląsku?

Witam. Interesuje się platformą Ruby on Rails od paru miesięcy. Podstawy sądzę że znam, ale moje pytanie jest takie czy na śląsku można znaleźć pracę opartą właśnie o Ruby, albo czy ktoś zleca pracę nad projektami. Bardzo bym był skłonny w takim czymś uczestniczyć.

Nie pozostaje Ci nic innego jak poszukać ;]

Witam,

w chwili obecnej pracuje jako programista Ruby/Rails w Krakowie, jednak zastanawiam sie nad powrotem do Katowic. Szukalem firm zajmujacych sie Ruby/Rails w Katowicach i okolicach (Chorzow, Zabrze, Gliwice, Tychy), jednak, poza nieaktualnym ogloszeniem firmy Ataxo (z marca 2008) i linkami do profili uzykownikow na LinkedIn, czy WorkingWithRails, nic nie znalazlem. Jedyna aktywnosc zwiazana z Ruby na Slasku to pierwsze spotkanie SRUG’a na poczatku tego miesiaca.

Czy ktos sie orientuje, czy na Slasku sa w ogole jakies firmy uzywajace Ruby/Rails?

Tak, no niestety oprócz powtarzającego sie nieaktualnego ogłoszenia Ataxo można znaleźć jeszcze ofertę firmy InBook w Dąbrowie Górniczej.

Wedlug moich informacji sa dwie firmy - Trix ze Pszczyny oraz Selleo z Bielska-Bialej. Nie spotkalem sie z zadna inna firma warta uwagi. Ponadto trzeba zaznaczyc, ze czesc firm, ktora rozwazala zastosowanie Rails, mogla zrezygnowac z powodu malej ilosci programistow. Trzeba pokazac, ile ludzi na Slasku zna Rails i tu nadzieje w SRUG…

No ja też kojarzę tylko te firmy :slight_smile:

Witam, Ja poszukuję programisty Ruby do Krakowa:)

Nasza firma zajmuje sie rekrutacją w branży IT. Dla naszego klienta - dużej międzynarodowej firmy hostingowej, poszukujemy obecnie programistów Ruby (miejsce pracy:Kraków). Jeżeli posiadasz doświadczenie z zakresu Ruby/python i jesteś zainteresowany ofertą proszę o przesłanie Cv w języku angielskim na mojego e-maila. Ewentualnie możemy umówić się na krótką rozmowę telefoniczną.

Dziękuję i Pozdrawiam,
Anna Gasiorek

Recruiter

Modis Polska Sp. z o.o.

E: anna.gasiorek@modisintl.com

www.modisintl.com

Marnie w ogóle z pracą w zawodzie na śląsku. Ostatnio spotykam się tylko z jakimiś chorymi ofertami pt.
szukamy programisty do prowadzenia firmy: będzie programował serwisy, przygotowywał grafikę, rozmawiał z klientami, 1600zł brutto,
lub
przyjmiemy programistę, wymagania: znajomość Delphi, C++, PHP, ActionScript, bardzo dobra znajomość Photoshopa, Flasha, MySQL, Java, co najmniej 10 lat doświadczenia, prawo jazdy kat. B, z rozmowy telefonicznej wynika że potrzebują człowieka do wszystkich zadań bo w sumie sami nie wiedzą co będą robić… 1400zł netto

ktoś z byka spadł :slight_smile: trzeba wyemigrować

“Emigrować” – grube określenie na przeprowadzkę do Krakowa, Warszawy albo innego ośrodka gdzie problemów z pracą w zawodzie (i technologii) nie ma :slight_smile:

Dla mnie to “emigrować” jest dość grube, bo dużo na miejscu zainwestowałem i ciężko było by mi się z tym rozstać :frowning:
Ale jak to mówią “do odważnych świat należy” :smiley:

Zdarzają się tzw. “pakiety relokacyjne”. Firmy dają ekstra kasę na przeprowadzkę do innego miasta.
Choć czasem to jest dość śmieszna kwota (spotkałem się z propozycją 1000pln!!).

Odświeże temat, ponownie pytając czy coś w kwestii pracy na Śląsku się zmieniło. Głównie mam na myśli Katowice oraz okolice (Mysłowice, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza). Jestem zainteresowany praktykami na te wakacje, ale chetnie też podjął bym się pracy jako programista Rails.
Osobiście znalazłem tylko nieaktualne i mocno przedawnione ogłoszenie o ewentualnym poszukiwaniu programistów Rails.

Może ktoś z pracujących w Katowiach wykorzystujący technologie Ruby on Rails, wypowie się o swojej firmie :slight_smile:

Pozdrawiam.