Problem - Warning: you should require 'minitest/autorun' instead

jasiek@jasiek-Unknow:~/tasks$ rails g
Warning: you should require 'minitest/autorun' instead.
Warning: or add 'gem "minitest"' before 'require "minitest/autorun"'
From: ...

Męczę się z tym od kilku dobrych godzin.
Chciałem pobawić się Rspecem, poćwiczyć wdrażanie i testowania aplikacji z tutorialem pod ręką, ale utknąłem na komendzie: “rails generate”.

Oczywiście przeczytałem pierwszych dziesięć wyników googla pod hasłem: “Warning: you should require ‘minitest/autorun’ instead. Warning: or add ‘gem “minitest”’ before ‘require “minitest/autorun”’ rails”

Są podobne wątki na forum GitHuba, na stackoverflow, ale nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Doczytałem się, że to jakiś bug związany z niezgodnością nowych wersji RSpeca, Railsow i Rubiego.

Ktoś tutaj na pewno z tym sobie poradził :smiley:

Wygląda na to że to rzeczywiście bug, bez kodu cięzko mi powiedzieć coś dokładniej. Spróbuj zaktualizować wszystko do najnowszej wersji (rspec, rails etc.)

https://github.com/rspec/rspec-rails/issues/758 ? Dodanie ‘gem “minitest”’ do Gemfile i zrobienie bundla nie pomaga?

Cześć, jestem na etapie rozpatrywania przesiadki z Django na RoR dla prywatnych projektów, w ostatnią sobotę przejrzałem “The Intro to Rails Screencast I Wish I Had”, ale próbowałem podążać z najnowszą wersją Railsów. Napotkałem na ten sam problem. w gemfile miałem między innymi gem 'turn' Railsy potrzebują gem 'minitest' w wersji większej niż 5.0 (nie wiem dokładnie w której, ale importują go sobie gdzieś… chyba :wink: ). Ale z kolei gem 'turn' nie działa z minitest z serii 5, tylko ze starszymi 4.

Nie wiem co masz w gemfile, ale jeżeli masz gem 'turn' to sprawdź czy bez niego będzie wszystko działać. U mnie ruby 2.1.2, rails 4.1 i rspec (najnowszy chyba bo wersji w gemfile nie wpisywałem) działają bez problemów. Byle by bez gem 'turn'

1 Like