jasiek@jasiek-Unknow:~/tasks$ rails g
Warning: you should require 'minitest/autorun' instead.
Warning: or add 'gem "minitest"' before 'require "minitest/autorun"'
From: ...
Męczę się z tym od kilku dobrych godzin.
Chciałem pobawić się Rspecem, poćwiczyć wdrażanie i testowania aplikacji z tutorialem pod ręką, ale utknąłem na komendzie: “rails generate”.
Oczywiście przeczytałem pierwszych dziesięć wyników googla pod hasłem: “Warning: you should require ‘minitest/autorun’ instead. Warning: or add ‘gem “minitest”’ before ‘require “minitest/autorun”’ rails”
Są podobne wątki na forum GitHuba, na stackoverflow, ale nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Doczytałem się, że to jakiś bug związany z niezgodnością nowych wersji RSpeca, Railsow i Rubiego.
Ktoś tutaj na pewno z tym sobie poradził 
Wygląda na to że to rzeczywiście bug, bez kodu cięzko mi powiedzieć coś dokładniej. Spróbuj zaktualizować wszystko do najnowszej wersji (rspec, rails etc.)
Cześć, jestem na etapie rozpatrywania przesiadki z Django na RoR dla prywatnych projektów, w ostatnią sobotę przejrzałem “The Intro to Rails Screencast I Wish I Had”, ale próbowałem podążać z najnowszą wersją Railsów. Napotkałem na ten sam problem. w gemfile miałem między innymi gem 'turn' Railsy potrzebują gem 'minitest' w wersji większej niż 5.0 (nie wiem dokładnie w której, ale importują go sobie gdzieś… chyba
). Ale z kolei gem 'turn' nie działa z minitest z serii 5, tylko ze starszymi 4.
Nie wiem co masz w gemfile, ale jeżeli masz gem 'turn' to sprawdź czy bez niego będzie wszystko działać. U mnie ruby 2.1.2, rails 4.1 i rspec (najnowszy chyba bo wersji w gemfile nie wpisywałem) działają bez problemów. Byle by bez gem 'turn'
1 Like