Problem z carrierwave + minimagic

Mam bardzo dziwny blad. Aplikacja z pewnej branch dziala normalnie na kilku komputerach, ktore maja taka sama wersje ruby mongodb, mongoid, carrierwave, i rails jak ja. Niestety na moim komputerze korzystajac z tego samego kodu nie moge dodac avatara. Dostaje blad

zdjęcie profilowe translation missing: pl, activemodel, errors, models, user, attributes, avatar, carrierwave_processing_error

SnowLeopard

mongoid (2.0.0.beta.20) from git://github.com/mongoid/mongoid.git (at master) mongoid_slug (0.4.6) from git://github.com/michallo/mongoid-slug.git (at master) Mongodb 1.6.3 x64 CarrierWave Rails 3.0.1 Ruby 1.9.2-p0 lub 1.9.2-p35 sprawdzalem na dwoch wersjach
Log

Processing by User::ProfilesController#update as HTML Parameters: {"utf8"=>"✓", "authenticity_token"=>"hq6GDtmhm3CIVw/XJ3YFWRx/amhFvDmxdJBIp+PGdUg=", "user"=>{"avatar"=>#<File:/var/folders/O9/O9xBoCjCElqHilhqxFRVwU+++TM/-Tmp-/RackMultipart20101118-39867-1dm8jsj>

"remote_avatar_url"=>"", "place"=>"", "about"=>"", "language"=>"pl"}, "commit"=>"aktualizuj", "locale"=>"pl", "id"=>"lewy313"}

Jak widac avatar przechodzi przez formularz (multipart jest ustawione)

ps: musialem podzielic log bo forum skraca kod

ps2: ustawilem chmod na katalog temp

Nie mam maca, ale może problem z biblioteką do grafiki (jakieś ImageMagick)?

Dzieki w akcie desperacji wywalilem imagemagick i zainstalowalem od nowa z macport. Dziala :slight_smile: