Problem z korzystaniem z ruby-1.9.1-p129 [i386]

Wojciech Zieliński i punkracy - dzięki!
Bo ściągałem ruby z oficjalnej strony, a tam nie było instalki, tylko po prostu folder z plikami, między innymi plik ruby.exe, po uruchomieniu którego wyskakiwało czarne okienko… I nie wiedziałem jak to rozgryźć. : P
Link punkracego doprowadził mnie do normalnej instalki…
Dziękuję za pomoc. :wink:

Jak czytam o grafikach/programistach, to zawsze zastanawiam się na ile taki człowiek może dorównać grafikom, czy programistom, którzy robią to full time. Oczywiście nie piję tutaj do Twojej osoby, bo być może jesteś niesamowitym grafikiem i programistą - ot tak, zawsze mnie to gryzło :wink:

Nie może, ale to też zależy bo znam pełno etatowych grafików i takich samych programistów, którzy i tak nic nie potrafią sensownego wskórać. Znam też ludzi, którzy są niesamowici w obydwu dziedzinach naraz i świetnie sobie radzą. Ale nie znam nikogo kto dwie rzeczy robi na raz jednocześnie. Inaczej, w obydwu tych sprawach potrafię znaleźć przyjemność. Czasem potrafię spędzić cały tydzień przy modelowaniu i renderach pomieszczeń, bywa że potrafię się wyuczyć się C# bo mi się uwidziało narzędzie które może usprawnić mi pracę (np. edytor). A ogólnie raz tryskam pomysłami i mam 24h i 7 dni w tygodniu miodną i płodną pracę z której jestem zadowolony, raz nad jedną linijką siedzę godzinami. Tak czy siak masz całkowitą słuszność i jak tylko dam dyla od mojego pracodawcy, to zamierzam się zająć programowaniem tylko, grafiką jako hobby (bo czasem lubię coś porenderować). Z drugiej strony, od dziecka rysowałem, malowałem, modelowałem. A od trochę starszego liczyłem i rozwiązywałem zagadki logiczne. Musiało się tak skończyć :slight_smile:

Pics or it didn’t happen :wink:

każdy twardy gracz w Baldurs Gate (albo w papierowe AD&D ;)) wie, że dwuklasowcy są słabsi od jednoklasowców :stuck_out_tongue:
tak samo tutaj :stuck_out_tongue:

A whytheluckystiff? - nie tylko jest świetnym programistą i “grafikiem”, ale do tego jeszcze pedagogiem. Oczywiście mało jest takich osób, ale jednak się zdarzają…

WTF??? _why zniknął… nie wiedziałem. to smutne.

A tak a propos problemów pod windowsem, bo się trochę offtopic zrobił.

Moim skromnym zdaniem zachował się jak gówniarz, który zabiera swoje grabki i wiaderka i ucieka do innej piaskownicy. Bardzo szanuję _why za jego pracę włożoną w rubiego, ale wywalanie bez słowa wszystkich swoich projektów, z których korzystali inni ludzie, jest po prostu samolubne. Być może miał swoje powody, ale nie zwalnia go to z zachowywania się jak dorosły człowiek, a nie jak egocentryczny dzieciak.

Czyli stanowisko Zeda. Zgadzam się w 100%, niezależnie od motywu ta forma wycofania się z programowania jest dla mnie gówniarska i nie do przyjęcia.

Chociaż raz mogę być jak Zed :wink:

Zed’s dead, baby, Zed’s dead.

A może wydzielimy temat typu “Zed, Why i inni byli rubiowcy”? :wink: