Gdy dołączam zdjęcie w oryginalnych rozmiarach bez stosowania stylów (tylko paperclip) to jest wszystko ok, jednak gdy doinstalowałem gema rmagick i robię wszystko jak w tym screencascie: http://railscasts.com/episodes/134-paperclip i chcę zmniejszyć zdjęcie to wywala mi błąd:
1 error prohibited this category from being saved
There were problems with the following fields:
* Avatar C:/Users/ADRIAN~1/AppData/Local/Temp/stream.1980.0 is not recognized by the 'identify' com
ale nie wywala jak normalny błąd tylko to jest wpisane w layoucie. co to jest i jak to naprawić??
żebym miał stacjonarnego kompa to bym przeszedł ale np. Ubuntu nie obsługuje mojego WiFi, poza tym musiałbym się przestawiać na linuxa, to zupełnie inny system… a ja nie mam teraz czasu i szczerze mówiąc ochoty.
jak ostatnio tego próbowałem to zacząłem dostawać ciągłe blue screens of death…
spróbuję zainstalować sobie OS X-a na moim starszym stacjonarnym PCcie… wiem że to nie to samo ale jest textmate
a czy na linuxie ruby będzie łatwy do zainstalowania?? bo mam jeszcze linuxa mandrive chyba na tym PC.
#additionally webrat needs it:
sudo apt-get install libxml2-dev libxslt-dev
gem install webrat[/code]
A jeśli pracujesz w gedit to polecam to: http://github.com/ivyl/gedit-mate robi TextMate’a z gEdit’a.
Wifi na pewno pójdzie, nie ma bata by nie, najwyżej będzie trzeba z ndsiwrappera i sterownika win skorzystać. W windows jak nagrasz z automatu tez wifi pewnie ci nie pojdzie, trzeba sterownik dograc, ale jak w linux trezba jajko przekompilowac, lub coś pokombinowac samemu to problemy ;/
właśnie w windowsie to mi z kopa wszyściutko poszło!! dosłownie, nawet kamerka, czytnik linii papilarnych… a jak chciałem sobie np. zainstalować debiana to nawet z grafiką miał problemy. Ale to nie forum o sprzęcie. spróbuję tego skryptu krzyczaka, ale byłbym wdzięczny również za pomoc przy windowsie.
krótko i na temat: rmagick na windzie jest do d*py!!! czy są jakieś inne procesory do obsługi grafiki działajace z paperclipem?? oczywiście pod windowsem - nie mam czasu na naukę od podstaw obsługi linuxa