nie zadziała.
Chciałbym aby ten kontroler pozostał w liczbie pojedyńczej by było wiadomo że chodzi o 1 konto. Chyba że powinno być inaczej i to ja za bardzo komplikuje sprawę jak koń pod górkę.
EDIT
Zmieniłem nazwę kontrolera na ‘AccountsController’ i teraz chciałbym uzyskać takie linki jak w 1 mojej wypowiedzi:
Dla akcji show => /account
Dla akcji edit => /account/edit
Powtórzę się, że nie chce dla każdej strony definiować osobnego wpis w routingu (match, get lub post). Chciałbym to załatwić w bardziej elegancki sposób.
Z góry dzięki za pomoc
W skrócie: kontroler powinien nazywać się AccountsController oraz w routes.rb - resource :account.[/quote]
Powyższy link przejrzałem, jednak nie uzyskałem tam odpowiedzi na mój konkretny problem. Napisałem na forum o tym by poznać Wasze rozwiązania. Dodam że mój angielski nie pozwala mi na swobodne rozumienie tekstu czytanego w tym języku Ale pracuje nad tym
Dzięki @lewy313 Chyba oto chodziło.
Wcześniejszy poradnik był w wersji angielskiej, dlatego nie udało mi się tego tam znaleźć. Dzisiaj przerobię dokładnie cały materiał jeszcze raz Trzeba w końcu nauczyć się stosować poprawnie Routing