This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application’s support team for more information.[/code]
i to sie dzieje zarowno na Mongrelu jak i na WEBricku.
Czytalem juz inne porady na tym forum bo juz ktos mial podobny problem ale ani zainstalowanie Mongrela ani instalacja MySQL 5.0 nie pomogly rozwiazac mi problemu.
Z gory dziekuje za pomoc.
Hm, podejrzewałem, że masz wersję mysql 5.1 bo ja przy niej miałem taką sytuację. Trzeba więc trzeba szukać problemu gdzie indziej. Spróbuj utworzyć projekt z użyciem sqlite3 zamiast mysql (rails -d sqlite3), albo odpalić aplikację bez bazy danych - poszukaj w environment.rb linii
Witam!
Projekt niestety musi być z MySQL i napewno jet to wersja 5.0 gdyż czytałem juz na tym forum o problemie z MySQL 5.1, odnalazłem tą linijke ale co dalej mam z tym zrobić, jest dokładnie taka sama jak napisales.
Chociaż, jeśli to jest projekt z już istniejącymi modelami to trick może nie przejść - wywali się przy pierwszym ładowanym modelu.
Potrzebuję więcej informacji:
Jaka wersja instalatora rubiego (One Click Installer - zakładam, że właśnie tego użyłeś pod windowsem)
Jakie inne gemy, szczególnie te z natywnym rozszerzeniem, użyłeś w swoim projekcie (jeśli nie wiesz, które używają natywnych rozszerzeń to wypisz wszystkie)?
Czy próbowałeś zamiast gema do mysqla użyć tego do sqlite3?
Być może gdzieś w systemie jednak masz bibliotekę do mysqla, ale tą w do wersji 5.1? (ja ciągle podejrzewam, że to jest właśnie przyczyna) Może jednak spróbuj przeinstalować mysqla i gem rubiego? (mysql ma być dokładnie ten -> http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#win32 ).
Nie myśl, że szukam środka zastępczego - po prostu to jest jedyna metoda na szukanie winnego (taki urok segfaultów).
Ostatnio segfaulta w aplikacji Ruby widziałem jakoś w zeszłym roku, bo _why spaprał jedno wydanie hpricot
Zresztą pisząc pod Windows w końcu dojdziesz do ściany – jakiegoś rewelacyjnego czy must-use narzędzia, z którego pod Windows zwyczajnie skorzystać się nie da (Capistrano) lub trzeba się bawić w doinstalowywanie jakichś dziwnych aplikacji (Git) – i migracja będzie musiała nastąpić.
Ponieważ przesiadka od razu i w całości na linuksa może być trochę zbyt ostra, zainstaluj sobie Ubuntu w VirtualBox.