Problem ze środowiskiem. Błąd gem_prelude.rb

Cześć,

Po próbach aktualizacji środowiska, gemów i railsów mam problem taki, że jak wpiszę:

rails -v gem_prelude.rb:114:in `push_gem_version_on_load_path': undefined method `<=>' for nil:NilClass (NoMethodError) from gem_prelude.rb:8:in `gem' from /usr/bin/rails:18:in `<main>'
A tutaj podam wszystko co jestem w stanie wyciągnąć o moim środowisku, a co może być pomocne:

[code]gem list

*** LOCAL GEMS ***

actionmailer (2.3.5)
actionpack (2.3.5)
activerecord (2.3.5)
activeresource (2.3.5)
activesupport (2.3.5)
rack (1.0.1)
rails (2.3.5)
rake (0.8.7)[/code]
System: Ubuntu 9.04

Zainstalowane pakiety:

ruby install ruby1.8 install ruby1.8-dev install ruby1.9 install rubygems1.8 deinstall rubygems1.9 install

[code]ruby -v
ruby 1.9.0 (2008-06-20 revision 17482) [x86_64-linux]

gem -v
1.3.5[/code]
Mam zrobione symlinki:

sudo ln -s /usr/bin/gem1.9 /usr/local/bin/gem sudo ln -s /usr/bin/ruby1.9 /usr/local/bin/ruby sudo ln -s /usr/bin/rdoc1.9 /usr/local/bin/rdoc sudo ln -s /usr/bin/ri1.9 /usr/local/bin/ri sudo ln -s /usr/bin/irb1.9 /usr/local/bin/irb

echo $PATH /root/var/lib/gems/1.9.0/bin:./usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games.
Nie wiem co jeszcze mogę podać. Jakby co to dodam.

No i witam na forum, bo to pierwszy post.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrowienia,

Maciek Egermeier

wywal ruby 1.9, 1.8 jak zaczynasz bedzie lepsze. i z katalogu domowego .gems, wejdz do katalogu ruby 1.8 i tam w ubuntu jest chyba cos takiego jak gem update, nie uzywam ubuntu, wiec nie bardzo wiem. ale sprobuj

Wywaliłem ruby1.9 i wszystko przestawiłem na 1.8 i teraz wszystko działa jak należy.
Wrrrr.

Dzięki.

Maciek