poszukuję kilku programistów Rubiego korzystających z frameworków Ruby on Rails lub Merb, zależnie od preferencji chętnych.
Zajmuję się realizacją start-upu, który mam nadzieję, stanie się jednym z głównych przedstawicieli Web2.0 w naszym kraju… lub nawet jakiegoś nowego trendu, który zapoczątkujemy.
Nie będę publikował tutaj więcej informacji o projekcie, zainteresowani owe otrzymają.
Od razu mówię, iż nie przewiduję na początku żadnych zysków z projektu, tak samo jak i strat (no, może oprócz dużych ilości czasu).
Wiadomo, po realizacji i publikacji zyski będą z różnych źródeł - ale najpierw trzeba się tym zająć.
Zajmuję się przede wszystkim front-endem, koduję różnorakie designy do XHTML/CSS, programowania oraz grafiki staram się nie tykać.
Poza tym bloguję, udzielam się w wielu społecznościach.
Pomysły miewam dość często - ale wiadomo, rzadko zostają zrealizowane.
Doświadczenia w tworzeniu start-upów nie mam, ale widzę możliwość zrealizowania tego pomysłu i osiągnięcia sukcesu bez większych problemów związanych z owym brakiem doświadczenia, które przecież gdzieś trzeba zdobyć.
Ostatnio stworzyłem wraz z kolegą programistą i grafikiem dla klienta (inna sprawa, co ten z nim zrobił) portal idziemynamecz.pl.
Kolejny co “ma pomysł” i chciałby znaleźć darmowych programistów, najlepiej profesjonalistów.
Rozczaruję Cię: profesjonalizm stoi w jawnej opozycji do darmochy
No chyba że faktycznie znajdziesz developera, który od samego pomysłu zapali się i będzie Twój startap kodował wieczorami po pracy. Powodzenia nie wróżę (programiści też mają swoje pomysły), ale życzę, serio.