W Polcode tworzymy aplikacje webowe dla klientów z USA, Kanady, Europy Zachodniej. Ofertę kierujemy do osób, które chcą uczestniczyć w ciekawych, różnorodnych projektach, na co dzień realizować własne pomysły oraz rozwijać swoje pasje i umiejętności w gronie utalentowanych programistów PHP i RoR w jednej z 5 lokalizacji lub zdalnie.
Programista RoR
Co uzyskasz dołączając do nas?
udział w projektach webowych dla zagranicznych klientów
współpracę z najlepszymi programistami PHP i RoR (duży zespół), w przyjaznej atmosferze
dostęp do szkoleń, konferencji
atrakcyjne wynagrodzenie, adekwatne do osiąganych wyników i doświadczenia
zawsze terminowe wypłaty wynagrodzenia
elastyczny czas pracy, możliwość dopasowania godzin pracy do innych aktywności, możliwa również praca zdalna
pracę w centrum: Warszawy, Katowic, Łodzi, Krakowa, Białegostoku lub zdalnie
Czego oczekujemy?
Doświadczenia w Ruby on Rails / Merb
Co najmniej dobrej znajomość języka angielskiego
Co najmniej dobrej znajomość MySQL / PostgreSQL lub MongoDB
Umiejętność tworzenia semantycznie poprawnego XHTML/CSS
Komunikatywność, umiejętność współpracy w zespole
Znajomość co najmniej jednego systemu kontroli wersji (Subversion/Git)
Atutem będzie znajomość konfiguracji środowisk produkcyjnych dla Rails (Nginx, Mongrel, Thin, Lightppd, Passenger etc.)
Dalej monitorujecie to co robi pracownik tą śmieszną aplikacją robiącą screenshoty co jakiś tam okres czasu czy już jest cywilizowanie? Bo jak byłem u Was na rozmowie dwa lata temu to jeszcze takie cuda praktykowaliście
Witam, cieszę się, że nasze ogłoszenie wywarło poruszenie.
Rzeczywiście ostatnio mamy coraz więcej pracy, stąd szukamy dodatkowych, zdolnych rąk do pracy. A osoby zainteresowane sposobem funkcjonowania firmy zapraszam do kontaktu przez naszą stronę, lepiej sprawdzić samemu niż polegać na plotkach.
A ja potwierdzam - to nie plotki bo przeszedłem kiedyś rozmowę rekrutacyjna i mam jeszcze gdzieś na mailu umowę którą mi zaproponowano.
ODesk ze screenshotami co 10 min zdaje się + monitorowanie włączonych programów. W dodatku umowa sprowadza się do tego że oni użyczają ci ich konto na ODesku, ty robisz normalnie jak freelancer, a oni pilnują żeby klient był zadowolony, z tego co pamiętam nie gwarantują ani klientów, ani minimalnej płatności.
Z drugiej strony płacą naprawdę nieźle z tego co pamiętam - przynajmniej stawka godzinowa wychodziłą bardzo porządna. Tak więc warto przemyśleć dokładnie czy taki rodzaj pracy człowiekowi odpowiada - jak to mówią - dla koneserów.