Programista Ruby on Rails

W Polcode tworzymy aplikacje webowe dla klientów z USA, Kanady, Europy Zachodniej. Ofertę kierujemy do osób, które chcą uczestniczyć w ciekawych, różnorodnych projektach, na co dzień realizować własne pomysły oraz rozwijać swoje pasje i umiejętności w gronie utalentowanych programistów PHP i RoR w jednej z 5 lokalizacji lub zdalnie.

Programista RoR

Co uzyskasz dołączając do nas?

• udział w projektach webowych dla zagranicznych klientów
  • współpracę z najlepszymi programistami PHP i RoR (duży zespół), w przyjaznej atmosferze
  • dostęp do szkoleń, konferencji
  • atrakcyjne wynagrodzenie, adekwatne do osiąganych wyników i doświadczenia
  • zawsze terminowe wypłaty wynagrodzenia
  • elastyczny czas pracy, możliwość dopasowania godzin pracy do innych aktywności, możliwa również praca zdalna
  • pracę w centrum: Warszawy, Katowic, Łodzi, Krakowa, Białegostoku lub zdalnie

Czego oczekujemy?

• Doświadczenia w Ruby on Rails / Merb
  • Co najmniej dobrej znajomość języka angielskiego
  • Co najmniej dobrej znajomość MySQL / PostgreSQL lub MongoDB
  • Umiejętność tworzenia semantycznie poprawnego XHTML/CSS
  • Komunikatywność, umiejętność współpracy w zespole
  • Znajomość co najmniej jednego systemu kontroli wersji (Subversion/Git)
  • Atutem będzie znajomość konfiguracji środowisk produkcyjnych dla Rails (Nginx, Mongrel, Thin, Lightppd, Passenger etc.)

Aplikacje proszę przesyłać za pomocą formularza:
http://www.polcode.com/pl/about/kariera … /?JobId=12

Polcode Sp. z o.o.
ul. Hoża 13, 00-528 Warszawa

tel.: +48 22 825 5047

Dalej monitorujecie to co robi pracownik tą śmieszną aplikacją robiącą screenshoty co jakiś tam okres czasu czy już jest cywilizowanie? :wink: Bo jak byłem u Was na rozmowie dwa lata temu to jeszcze takie cuda praktykowaliście :wink:

ODesk, o ile mi wiadomo, jest wciąż w Polcode używany.

uuuuu, zonk.

To by wyjaśniało ich nadmierną aktywność rekrutacyjną ;p

Witam, cieszę się, że nasze ogłoszenie wywarło poruszenie.

Rzeczywiście ostatnio mamy coraz więcej pracy, stąd szukamy dodatkowych, zdolnych rąk do pracy. A osoby zainteresowane sposobem funkcjonowania firmy zapraszam do kontaktu przez naszą stronę, lepiej sprawdzić samemu niż polegać na plotkach.

Nie potwierdzam i nie zaprzeczam.

A ja potwierdzam - to nie plotki bo przeszedłem kiedyś rozmowę rekrutacyjna i mam jeszcze gdzieś na mailu umowę którą mi zaproponowano.
ODesk ze screenshotami co 10 min zdaje się + monitorowanie włączonych programów. W dodatku umowa sprowadza się do tego że oni użyczają ci ich konto na ODesku, ty robisz normalnie jak freelancer, a oni pilnują żeby klient był zadowolony, z tego co pamiętam nie gwarantują ani klientów, ani minimalnej płatności.
Z drugiej strony płacą naprawdę nieźle z tego co pamiętam - przynajmniej stawka godzinowa wychodziłą bardzo porządna. Tak więc warto przemyśleć dokładnie czy taki rodzaj pracy człowiekowi odpowiada - jak to mówią - dla koneserów.

na odesku pracuję od 4rech lat, tak jest to wredne troche z robieniem screenshotów ale nikt Ciebie nie zmusza do tego
poza tym :slight_smile: mają swój profil :slight_smile:
https://www.odesk.com/o/companies/Polcode_~~52f3550737484fec/

tutaj mała poprawka: zapewniamy klientów, oraz minimalną kwotę, niezależnie czy jest ciągłość w projektach czy nie