Chciałbym teraz go podpiąć do strony i dorzucić jakiś prostu system CMS.
Kolega polecił mi Refinery. Moje pytanie jest takie, czy łatwa będzie jego edycja tzn. dodawanie dodatkowych pol do formularza rejestracji. Dołączenie mojego sys. rezerwacji do administracji.
Pierw to ym to poprawił, bez logowania można wywalać i dodawać np eventy, że już nie wspomnę o chociaż by podstawowej validacji. Puste eventy można dodać. Ogólnie do poprawki całość ;]
Spoko, spoko wrzucona na heroku jest wersja stara, mam juz validację i kilka poprawek. Teraz zastanawiam się co dalej. Aha i chciałbym rozpocząć pracę w HAMLu
Nie kumam o co ci chodzi z podłączeniem? chcesz by twoja ,aplikacja’’ była częścią innej? Normalnie się nie da. Musiał byś użyć montable apps taki bajer co nadejdzie, ale to na razie za dobrze nie działa z tego co wiem. Będzie w 3.1
Tzn chcę teraz stworzyć prostą stronę i dołączyć do niej ten system rezerwacji, pomyslalem, zeby doinstalowac plugin refinery do niej, są jakieś inne proste systemy cms?
Lepiej jak napiszesz sam. Masz sporo do nauczenia się jeszcze. Nie zaszkodzi.
Ps.
Jak pisałem podłączenie twojej aplikacji jako części innej nie będzie łatwe. Można kombinować z subdomeną i uruchomieniem 2 oddzilenych aplikacji, ale nie podłączysz swojej pod inną. Po prostu dalej ja rozwijaj i napisz cała tą stronkę jaką chcesz napisać.