zapraszam wszystkich “psiarzy” do nowego serwisu www.psiemiejsca.pl — znajdziecie tam znajomych dla siebie i swojego psa (żeby miał się z kim pobawić), a także miejsca przyjazne psom (parki, gabinety lekarzy, pogotowia, sklepy zoologiczne) dodawane głównie przez użytkowników serwisu
Serwis z pewnością fajny, ale niestety wg mnie trzeba mocno popracować nad layoutem, w szczególności doborem kolorów. Np. białe linki na żółtym tle (zbyt jaskrawym) są bardzo słabo kontrastowe.
Odczuwam również pewien przesyt informacji, a także rozmiarów i kolorów czcionek…
Dzięki za komentarze — layout stale jest “dogrywany”, aktualnie widzicie wersję 2, która powstała tuż przed wypuszczeniem Więc z czasem w miarę rozwoju layout zostanie naprostowany i dziękuję za wskazówki
Podoba mi się. Jest troszkę błędów z wyświetlaniem, np. w artykułach menu troszkę migruje, ale ogólnie podoba mi się.
Przy okazji wpadłem na pomysł serwisu społecznościowego psiekupy, gdzie sfrustrowani sąsiedzi miłośników psów mogą się wyżalić oraz oznaczyć na mapie z google takie miejsce, aby inni internauci mogli takie miejsce ominąć. Isn’t it genius?
Hideo Nishimura: Dokładnie dzisiaj rozpocząłem prace nad zmianą grafiki, można nową wersję (myślę, że jest lepsza) obejrzeć pod adresem: http://lab.cubitoo.com/psiemiejsca/psiemiejsca_home_zalogowany.jpg Twój pomysł z psimi kupami jest ciekawy, ale logistycznie ciężko o dokładne oznaczenie punktów (że nie wspomnę o tym, że trzeba by smartfona wsadzić w kupę, żeby mieć dokładny pomiar :D)
Runge: dokładnie tak, stoi na Macu Mac Mini Server, zżera 1-2% zasobów Czemu pytasz?
Nie chcę krytykować, ale moim zdaniem powinieneś dać trochę cieplejsze odcienie tych kolorów. Tak jakoś jesiennie, smutno w tych psich miejscach. I dałbym jakieś logo, obrazek choćby psią kupę oprócz tego napisu. Albo literę s zastąp…
@ Hideo Nishimura: Niestety kolory pozostaną raczej w obecnej formie, jest to część brandu
@ Dulo: Faktycznie może nie było to intuicyjne dla innych, hovery w miarę możliwości dodałem
Dodałem także Facebook Connect Więc jeśli macie znajomych z psami na Facebooku skierujcie ich do serwisu lub http://facebook.com/PsieMiejsca
@Warszk: Faktycznie jakiś mały fuckup się zrobił Poprawiłem tymczasowo na normalny tekst, jestem trochę zakopany w kodzie innego miejsca @marr: Niestety niektóre strony z automatu mają puste meta-tagi i jest to przejściowe (z racji nowej grafiki zmieniam wszystkie tagi meta), ale dzięki za zwrócenie uwagi