Psie Miejsca www.psiemiejsca.pl

Hej,

zapraszam wszystkich “psiarzy” do nowego serwisu www.psiemiejsca.pl — znajdziecie tam znajomych dla siebie i swojego psa (żeby miał się z kim pobawić), a także miejsca przyjazne psom (parki, gabinety lekarzy, pogotowia, sklepy zoologiczne) dodawane głównie przez użytkowników serwisu :slight_smile:

Zapraszam do odwiedzin i korzystania! :slight_smile:

Przyjemny layout, bardzo fajna i ciekawa witryna.

Serwis z pewnością fajny, ale niestety wg mnie trzeba mocno popracować nad layoutem, w szczególności doborem kolorów. Np. białe linki na żółtym tle (zbyt jaskrawym) są bardzo słabo kontrastowe.
Odczuwam również pewien przesyt informacji, a także rozmiarów i kolorów czcionek…

Dzięki za komentarze — layout stale jest “dogrywany”, aktualnie widzicie wersję 2, która powstała tuż przed wypuszczeniem :wink: Więc z czasem w miarę rozwoju layout zostanie naprostowany i dziękuję za wskazówki :slight_smile:

Podoba mi się. Jest troszkę błędów z wyświetlaniem, np. w artykułach menu troszkę migruje, ale ogólnie podoba mi się.
Przy okazji wpadłem na pomysł serwisu społecznościowego psiekupy, gdzie sfrustrowani sąsiedzi miłośników psów mogą się wyżalić oraz oznaczyć na mapie z google takie miejsce, aby inni internauci mogli takie miejsce ominąć. Isn’t it genius?

wg mnie ładna strona, no i fajna;)
czy przypadkiem nie stoi na Macu ?

Hideo Nishimura: Dokładnie dzisiaj rozpocząłem prace nad zmianą grafiki, można nową wersję (myślę, że jest lepsza) obejrzeć pod adresem: http://lab.cubitoo.com/psiemiejsca/psiemiejsca_home_zalogowany.jpg :slight_smile: Twój pomysł z psimi kupami jest ciekawy, ale logistycznie ciężko o dokładne oznaczenie punktów :slight_smile: (że nie wspomnę o tym, że trzeba by smartfona wsadzić w kupę, żeby mieć dokładny pomiar :D)

Runge: dokładnie tak, stoi na Macu :slight_smile: Mac Mini Server, zżera 1-2% zasobów :slight_smile: Czemu pytasz? :slight_smile:

Przepraszam za postowanie zaraz po sobie, ale właśnie udostępniłem kompletny redesign serwisu :slight_smile: Ufff, ekstremalne programowanie dzisiaj było, od 7 do 20 :smiley:

Nie chcę krytykować, ale moim zdaniem powinieneś dać trochę cieplejsze odcienie tych kolorów. Tak jakoś jesiennie, smutno w tych psich miejscach. I dałbym jakieś logo, obrazek choćby psią kupę oprócz tego napisu. :smiley: Albo literę s zastąp…

E tam, jest ok, ewentualnie zmieniłbym kolor boksu “Miejsca”, ale tak jak teraz też jest dobrze.

Proponuję dodać jakieś hovery dla linków w menu:)

Edit: nie tylko w menu

@ Hideo Nishimura: Niestety kolory pozostaną raczej w obecnej formie, jest to część brandu :slight_smile:
@ Dulo: Faktycznie może nie było to intuicyjne dla innych, hovery w miarę możliwości dodałem :slight_smile:

Dodałem także Facebook Connect :slight_smile: Więc jeśli macie znajomych z psami na Facebooku skierujcie ich do serwisu lub http://facebook.com/PsieMiejsca :slight_smile:

Dodałem do swojego FB :wink: Przy okazji znalazłem błąd w http://www.psiemiejsca.pl/blog/aktualnosci/6:

Chętnie wysłuchamy uwag użytkowników na temat jakości wykorzystanych reklam — piszcie na adres omoc@psiemiejsca.pl">pomoc@psiemiejsca.pl

Na niektórych stronach wartości metatagów description, keywords są puste. Przykład strona główna. Bug or feature ?

@Warszk: Faktycznie jakiś mały fuckup się zrobił :slight_smile: Poprawiłem tymczasowo na normalny tekst, jestem trochę zakopany w kodzie innego miejsca :slight_smile:
@marr: Niestety niektóre strony z automatu mają puste meta-tagi i jest to przejściowe (z racji nowej grafiki zmieniam wszystkie tagi meta), ale dzięki za zwrócenie uwagi :slight_smile: