Dwie sprawy, związane bardzo mocno z tym forum i moją aktywnością nań. Post w ramach reakcji na coraz więcej emaili otrzymywanych na prywatną skrzynkę.
-
Na tym forum jest co najmniej kilku, jeśli nie kilkunastu prawdziwych specjalistów od Ruby On Rails. Po to właśnie jest forum, żeby można było zapytać wszystkich na raz i dostać odpowiedź akurat od tego, który potrafi pomóc i ma czas (oraz chęć) coś napisać. “Wyślij e-mail” jest funkcjonalnością do prywatnych i osobistych spraw, a nie podbijania do mnie zamiast zapytać na forum (po jaką cholerę – przecież nie ma głupich pytań). To, że jestem aktywny i często piszę bzdury nie oznacza że znam się na Rubym i Railsach lepiej niż np. Hosiawak, Pak, Punkracy czy Radarek – a niejednokrotnie się okazuje, że znam się gorzej
-
Jeśli już do mnie napisałeś i odpisałem (nie mam sumienia napisać “wypierdalaj z mojego emaila, zapytaj o to na forum”, za miękki chyba jestem), to chociaż podziękuj. Brak reakcji na pomocnego emaila to buractwo, a ja buractwa nie lubię i możesz być pewien, że drugi raz email od Ciebie poleci do kosza bez czytania, choćby nawet dotyczył oferty konsultingu za 200 PLN/h.
Bonus:
- (Kolego Świstaczek, ale tyczy się wszystkich). Jeśli już zadajesz mi mailem pytanie, którego miejsce jest na forum, a ja pełen dobrej woli Ci odpisuję, to weź się chociaż upewnij że Twoja skrzynka mailowa (oraz serwer) działa i możesz otrzymywać odpowiedzi. Oto jaką odpowiedź dostałem na moją odpowiedź:
[code]Tu serwer pocztowy o2.pl.
Wiadomosc zalaczona ponizej zostala zwrocona do nadawcy
Jesli chcesz zasiegnac wiecej informacji wyslij list do
koniecznie zalacz wtedy tresc tego listu. Inaczej nie bedziemy mogli pomoc.
Serwer pocztowy o2.pl
ernest@bzdury.pl: connect to bzdury.pl[87.230.80.154]: Connection refused[/code]