Witam, mam jedno pytanie.
Znajduję się w folderze app/views/doctors i tam w show.html.erb mam taki formularz:
Formularz:
<%= form_for refferal_path, url: {action: "create"} do |f| %> <%= f.label :rodzaj_badania %><%= f.text_field :rodzaj_badania, placeholder: "Podaj jakie badanie ma byc wykonane", size: 35 %> <%= f.label :ilosc_badan %>
<%= f.number_field :ilosc_badan, placeholder: "Wpisz ilosc badan" %> <%= f.label :opis %>
<%= f.text_field :opis, placeholder: "Podaj krótki opis dla pracownika rejestracji/laboratorium", size: 50%> <%= f.label :data %>
<%= f.datetime_select :data, placeholder: "Podaj termin badania" %> <%= f.submit "Utwórz skierowanie" %> <% end %>
Moje pytanie polega na tym co mam zmienić abym z tego formularza mógł dodać skierowanie do bazy (refferal), oprócz danych z formularza chcę jeszcze przypisać do innych pól 3 zmienne zachowane w sesji. Proszę o pomoc bo z Ruby bawię się od kilku dni a muszę wykonać projekt do szkoły
Poźniej dodatkowo chcę wyświetlić te dane powiedzmy w app/views/refferal/show.html.erb z komunikatem o dodaniu do bazy