Dzień dobry,
Chciałbym zamówić opracowanie strony internetowej opartą na CMS o prostej strukturze hierarchicznej o kilku poziomach wymagającą prostego panelu poziomego na górze ekranu i bocznego z przyciskami (wszystko jest przemyślane, wiadomo o co chodzi i jest to klarowne), który prowadziłby na najniższy docelowy poziom, gdzie byłaby treść właściwa w jednym stylu mająca postać tabeli. Co do CMS ze względów nie w pełni merytorycznych myślałem o systemie Concrete5 (bo jest przyjazny dla amatora zawierając podejście wysywig) ale z innych względów atrakcyjny jest sam Ruby. Mam przemyślaną strukturę logiczną a nawet propozycje układu graficznego, mogę uczestniczyć robiąc coś razem z programistą, choćby po to aby potem móc się w tym dziele orientować. Na najniższym poziomie byłyby generalnie dokumenty oraz tekst i może jakiś plik uruchamialny (albo miejsce na niego) ze strony. Przydałby się sql.
Nie ukrywam, że byłoby to zlecenie jednorazowe i żadnej działalności z nowymi stronami nie mogę zaoferować. Chciałbym aby mógł stronę modyfikować w zakresie ograniczonym. Chodziłoby o to, aby na stronę był dostęp w kilku trybach począwszy od mojego (admin) do jakiegoś podstawowego przez pośredni (max 3 tryby + admin). Znalazłem jeden czy dwa serwery nakierowane na CMS i nie są one drogie, ale nie ma tam RoR, choć inne, bardzo liczne systemy są tam dostępne i można je preinstalować w ramach usługi hostingowej. Ja sam jestem z Poznania i gdyby był fachowiec, który chciałby pomóc stworzyć taką stronę byłbym rad zapytać o warunki współpracy. Dzieło docelowe nie ma charakteru komercyjnego, choć ma łączyć zastosowania profesjonalne i edukacyjne. Jest to pewne mały eksperyment, chęć zrealizowania pewnej koncepcji. Sam tego nie umiem zrobić choć staram się mieć pojęcie o Ruby.
Klikając z boku na mój nick można wysłać e-mail (chyba taka była opcja). Gdyby można było się spotkać byłbym rad i dlatego zaznaczyłem, że chodzi o Poznań. Jeśli RoR nie tu najlepszym rozwiązaniem, proszę też powiedzieć. Może RoR jest dla profesjonalistów. Wiem, że to forum jest dla fachowców i dlatego tu wszedłem Warunki do uzgodnienia, mam pewne wyobrażenie złożoności zagadnienia, stąd ta uwaga o tym, że to raczej proste, ale zrobić tego nie umiem, nie mniej jestem bardzo zaciekawiony technologią, jako potencjalny admin, choć nie mam w tym zakresie wielkiego backgroundu, gdyż swoje strony tworzyłem kiedyś w … Wordzie =>:( ale nie ma ich już teraz. Były czystą informacją. Teraz chodzi o rozwiązanie profesjonalne, które można wypełniać treścią stopniowo. Proszę o pomoc w zrealizowaniu pewnej wizji i jestem przekonany, że trafiłem w dobre miejsce. Jestem z Poznania i tu można by się spotkać przy komputerze.
pozdrawiam
WiTo