[Ragnarson] - Praktyki - maj 2014 (również zdalnie)

Darmowe Szkolenie z Ruby / Praktyki

Firma Ragnarson Sp. z o. o. po raz kolejny organizuje darmowe szkolenie / praktyki.
Ich celem jest nauka:

• pracy według metodologii agile (Scrum) organizacji zadań w grupie
  • codziennego planowania
  • stosowania technik TDD (Test Driven Development)
  • tworzenia nowoczesnych aplikacji webowych z wykorzystaniem Ruby

Do praktyk mogą przystąpić osoby, które wykażą się:

• płynnym technicznym angielskim
  • znajomością Linuksa lub OS X w codziennej pracy
  • podstawową znajomością GIT i języka Ruby (wystarczy przejść przez parę tutoriali)
  • chęcią do nauki

Praktyki trwają od 5 do 30 maja w biurze przy ulicy Aleja Niepodległości 807/5 Sopot.
Osoby, które posiadają praktyczne umiejętności mogą również uczestniczyć zdalnie.
6 godzin dziennie od 10:00 do 16:00.

By uczestniczyć w praktykach należy posiadać własny laptop z zainstalowanym RVM (https://rvm.io/rvm/install), Ruby 2.0, MongoDB 2.4.X+, PostgreSQL 9.3.X+

Praktyki nie są płatne jednak co roku w firmie najlepsi z praktykantów znajdują zatrudnienie.

Zgłoszenia można przysyłać do 18 kwietnia na adres gotar@ragnarson.com najlepiej
z dopiskiem „[praktyki]” i kilkoma słowami o sobie.

Zgłoszenie powinny zawierać CV ze zdjęciem w języku angielskim, linkiem do konta na Github oraz klauzulą “Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych” na adres gotar@ragnarson.com. Odpowiadamy na każde zgłoszenie!
(Masz pytania, pisz śmiało, nie gryziemy)

Ragnarson (http://ragnarson.com) to firma wdrażająca najnowsze technologie na rynku startupów. Specjalizujemy się w rozwiązaniach o bardzo wysokiej wydajności. Nasi programiści to profesjonaliści: są w pełni odpowiedzialni za zadania jakich się podejmują, sami decydują o czasie, technikach i miejscu wykonania pracy.

2 Likes

Z ciekawości, po co Wam to zdjęcie?

No to kontrowersyjne i w sumie zostalo z jakiegos starego ogloszenia, dla mnie to plus ze jak zaczynam praktyki, a sporo ludzi jest zdalnie to wiem kto jest kto i kojarze kod jaki podesla (jako zadanie wstepne i w poczatkowych dniach) z konkretna twarza. Latwiej mi sie polapac jak mam polaczenie twarz - kod, z kim o czym rozmawiac i gdzie ma problemy.

No ale nigdy nie bylo problemu jak ktos zdjecia nie podeslal ;]

No to chyba skorzystam :slight_smile:

Czy praktyki odbywają się również w weekendy czy tylko od poniedziałku do piątku? Pytam w związku z tym iż jestem studentem zaocznym :smile:

od pn do pt 10-16 (glowna czesc z mentorem) kiedy sie uczycie i piszecie kod, to juz zalezy od was ;]