Rails 3.1.1 Jquery, Devise, formularze :)

Witam,

Czy pomoglibyście mi zidentyfikować problemy, które dostrzegłem przy rozpoczęciu pisania aplikacji.

1. Czy to normalne, że dostaję taki komunikat?

Served asset /defaults.js - 404 Not Found (2ms) ActionController::RoutingError (No route matches [GET] "/assets/defaults.js"): Rendered /home/rege/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p290/gems/actionpack-3.1.1/lib/action_dispatch/middleware/templates/rescues/routing_error.erb within rescues/layout (0.9ms)
2. Jak sprawdzić czy mam wszystkie pliki związane z Javascriptem i JQuery, w application.js mam tylko:

//= require jquery //= require jquery_ujs //= require_tree .
3. W devise nie działa mi route sign_out, chociaż wyświetla się przy rake routes, podejrzewam, że chodzi o metodę :delete

= link_to('Logout', destroy_admin_session_path, :method => :delete)

4. Po utworzeniu modelu r gscaffold NazwaModelu name:string content:text nie wyświetla mi w ogóle pola text_area w formularzu dodawania i edytowania tego modelu.

Głównie chodzi mi o punkt 4.

Pzdr Darek

EDIT:
odnośnie punktu 3 zadziałało dopiero po dodaniu w routes.rb

devise_for :admins do get "/admins/sign_out" => "devise/sessions#destroy" end
odnośnie punktu 1 zadziałało poprawienie layoutu po nifty-generators

Fixed by replacing <%= javascript_include_tag :default %> with <%= javascript_include_tag "application" %>
odnośnie punktu 4 nie wolno używać wyrażenia content :slight_smile: zmieniłem na note_content i działa

Został tylko problem z devise dlaczego defaultowo nie działa sign_out

Odnośnie punktu 3:
Wystarczy zmienić w config/initializers/devise.rb
wpis: config.sign_out_via = :delete

na

config.sign_out_via = :get

pozdrawiam

albo sprawdź, czy masz w aplikacji jquery i czy ładuje się poprawnie :slight_smile: