Rails 3 final celebration hackfest? :)

Ja na pewno. Ogólnie, można by coś dziś przygotować, jakieś proste aplikacyjki, na których będziemy pracować. Mi chodzi po głowie taki juzkejz:
Mam prostego CMS-a z artykułami i logowaniem. Mam prostą aplikację galerii. I chcę w cmsie mieć galerię. Kiedyś coś takiego robiłem w Merbie. Chodzi o to, by w artykule można łatwo podłączyć formę do zdjęć i jej obsługę z galerii i mieć też od razu (jakoś) ‘has_many :galleries’ w artykułach.

Kiedy indziej próbowałem do jednej aplikacji podłączyć rboard - mocno rozbudowane forum. Oczywiście poległem :wink:

Dupa. Tym razem znów nie będe mógł się pojawić.

Buu fak. Możesz mi podesłać kontakt do tej knajpy w której byliśmy ostatnio, spróbuję zarezerwować stolik albo dwa?

http://www.kawiarnia-kafka.pl/

Warning: byłem tam ze 2 tygodnie temu i był problem z WiFi.

Stolik zarezerwowany, dogadane podłączenie listwy (wziąłem swoją) – do zobaczenia o 18 w Kafce! :slight_smile:

EDIT: a problemom z wifi zaradzimy stawiając własnego AP dzięki wifi-tethering w Androidzie :smiley:

Duchem z Wami :stuck_out_tongue: Następnym razem zajrzę i może przykodzę zamiast przynudzić :wink:

Ale to było dobre!

Właśnie sobie uświadomiłem że przez to załatwianie na ostatnią chwilę mam nadającego się do wyrzucenia drafta na blogu wrugowym. Albo zaraz go przeredaguję i będzie chociaż pamiątka.

Wielkie kudosy dla Drogomira za to, co zrobił w ramach RubySOC i za wprowadzenie nas do nowych Mountable Apps / Engines. To jeszcze wymaga trochę szlifu (uwagi zgłaszaliśmy na bieżąco), ale ma olbrzymi potencjał.

Następny hackfest za tydzień czy za dwa? Chciałbym najpóźniej jutro już mieć toto ogłoszone i zamknięte, żeby nie było tak wariacko jak teraz.

PS. Drogomir, możesz opublikować tego gista z roboczą wersją notki? Ja wiem że API będzie się zmieniać (przynajmniej do czasu zmergowania z master), ale zdaje się że sporo osób ma pomysł na weekend przed komputerem :wink:

:slight_smile:

Niestety mnie chyba już nie będzie w okolicy (jakby się coś zmieniło to dam znać).

Jutro rano spostuję już skończonego - w tym momencie urywa się w najlepszym momencie, jak akcja zaczyna się rozkręcać :wink:

Ja nie zajrzałem wczoraj po południu na forum i o 18 przyszłem do aenimy, gdzie zastałę tylko panią sprzątaczkę. Tyle z mojego udziału w imprezie :stuck_out_tongue:

Twoja wina. LURK MOAR! :wink:

Oraz: mogłeś blipnąć / twitnąć / wysłać maila i by było po problemie.

Uff… trochę się przedłużyło, ale jest: http://piotrsarnacki.com/2010/09/09/mountable-engines/

W najbliszych dniach będę jeszcze szlifował niektóre rzeczy, na przykład generatory.

Tomash: co do naszej dyskusji, to przemyślałem “automagiczne namespace’owanie” i nakład pracy, zmian w kodzie i magii byłby za duży, żeby to się opłacało :wink: W tym momencie wszyscy, którzy będą pisać engine’y i tak będą je namespace’ować, a jeżeli wejdą za jakiś czas mountable apps, to trzeba po prostu będzie rozważyć wszystkie za i przeciw namespace’owania podczas tworzenia aplikacji.

Co do omijania katalogu od namespace’a to jeszcze raz przypomnę im tą dyskusję, zobaczymy czy Yehudzie i Jose się przypadkiem nie zmieniło zdanie :wink: