Howgh!
Chętny ktoś w tym tygodniu na hackfest z okazji wydania Rails 3 stable? Możemy sobie nawzajem pomóc pomigrować nasze stare projekty na R3 albo hakować cokolwiek innego.
Howgh!
Chętny ktoś w tym tygodniu na hackfest z okazji wydania Rails 3 stable? Możemy sobie nawzajem pomóc pomigrować nasze stare projekty na R3 albo hakować cokolwiek innego.
Offtopic.
[code=Ruby]# /descriptions
scope ‘(:locale)’, :locale => /en|pl/ do
resources :descriptions
root :to => ‘projects#index’
end[/code]
To z oficjalnego przykładu DHH dotyczącego routingu. Polska przedostaje się do popkultury Rails
jasne że tak- choćby komentarz do commita “dobry pies” Jose
a jak już offtopujemy (nie miałem chwili żeby sprawdzić) - przywrócili w końcu snowmana?
[quote=Tomash]Howgh!
Chętny ktoś w tym tygodniu na hackfest z okazji wydania Rails 3 stable? Możemy sobie nawzajem pomóc pomigrować nasze stare projekty na R3 albo hakować cokolwiek innego.[/quote]
Jestem za!
Od środy jestem w Warszawie.
Ja bym chętnie pohackował jakiś Engine używając nowego API z mojego forka (chyba, że do czasu hackfestu zmerge’ują już moje zmiany do mastera). Jak ktoś byłby zainteresowany, to mogę też opowiedzieć trochę o tym co się zmieniło w kwestii “mountable apps” i co można dzięki temu zrobić (oraz co w założeniu ma zostać jeszcze zrobione ).
To co, czwartek?
(a w przyszłym tygodniu zrobimy normalnego WRUGa)
Mi pasuje. Ktoś jeszcze chciałby pohackować?
Coś nie widzę odzewu. Czak, Olek, Filip?
Ja na pewno przyjdę i Cię wymęczę z mountable apps, mam już nawet pomysł na 2-3
[quote=Tomash]Coś nie widzę odzewu. Czak, Olek, Filip?
Ja na pewno przyjdę i Cię wymęczę z mountable apps, mam już nawet pomysł na 2-3 :D[/quote]
Ech… właśnie mi się plany zmieniły i w czwartek nie dam rady - skoro nikt się nie odzywa to może przełożymy na następny tydzień?
Ja nie dam rady w ten czwartek. Ewentualnie w przyszły dam.
To w przyszły zatem
Szit dopiero zobaczyłem ten wątek i czytam przewijam … “fak czwartek to dzisiaj”… “o przyszły czwartek”…
Ufff… następny czwartek chętnie.
Czwartek 9. września.
Mam nadzieję, że pamiętacie? Wrzucić info na stronę?
Z atrakcji to będzie Drogomir do molestowania o mountable apps
ja przyjeżdżam z łodzi i sevos być może też, z tego co wiem rozmyśla nad tym
Niby to hackfest, ale może by tak Drogomir krótką prezentację o montable apps. Ja osobiscie chętnie bym posłuchał
[quote=Tomash]Czwartek 9. września.
Mam nadzieję, że pamiętacie? Wrzucić info na stronę?
Z atrakcji to będzie Drogomir do molestowania o mountable apps :D[/quote]
Jeżeli planujemy jakieś prezentacje, to ja chętnie opowiem o tym co się zmieniło i jak z tego korzystać
EDIT:
@Piotr Misiurek: nie zauważyłem Twojego posta W każdym razie jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, to 15-20 minut mogę się poprodukować.
Dobra, to o 18 (zdążą wszyscy?) krótka prezentacja, a potem do knajpy na hackfest?
Gdzie prezentacja(Łucka)? Gdzie kodzenie?
No nie wiem, prezentacja na Łuckiej nam raczej wyłącza napieranie na Powiśle do knajpy.
Olek, masz jakiś pomysł?
Myślałem o Green Cofee na Placu Konstytucji, ale to też jest całkiem daleko. W okolicach Łuckiej jest co prawda Chłodna 25, ale jest tam chyba zbyt duży tłok o tej porze, pewnie znów ktoś będzie miał koncert i lipa. Nie znam tamtych terenów. Pewnie coś z wifi jest w okolicach ronda ONZ, ale może być drogo i mało przyjemnie.
Ile osób się właściwie wybiera na hackfest? Bo ja na przykład raczej będę samochodem i mógłbym do czterech osób na Powiśle zabrać?
Jak nie będzie dużo osób, to możemy olać prezentację. Mogę przygotować jakiś krótki tekst/tutorial o zmianach, każdy sobie przeczyta, a wątpliwościach będzie można już w knajpie pogadać.
Tylko niech się wpiszą osoby, które chcą przyjść żebyśmy mieli jakiś obraz sytuacji
Ja tak samo. Dwa wozy oznaczają, że problem przeniesienia się na Powiśle znika
Gdyby Drogomir dziś zamiast prezentacji machnął konkretną i kompleksową notkę na blogu o Mountable Apps (jak zacząć, możliwości, co jak zrobić itd.) która zastąpiłaby prezentację, byłoby jeszcze lepiej.