Rails 4 i systemy cms dla niego

Witam po przewałkowaniu tutoriali i napisaniu, czegoś sensownego dwa projekty static page stoją już na rails4 przyszła, pora na cms.
Ale tu się pojawił jakiś nie wielki problem z tego co zauważyłem wszystko jest dla Rails 3.x ale na rails4 to nic nie znalazłem

Może koledzy coś doradzą co śmiga na rails 4, znalazłem comfortable_mexican_sofa ale średnio mi się podoba:)

z góry dzięki za pomoc

Ze znanych mi polecam obejrzeć Radiant i Rafinery. Nie wiem niestety jak wygląda support Rails4, ale z pewnością znajdziesz informacje, vide: https://github.com/refinery/refinerycms/tree/rails4

Jeżeli chcesz gotowy system CMS, to tak naprawdę nie będzie miało dużego znaczenia czy jest obecnie w rails 3 czy 4.

@drogus no tak, ale częstą opcją jest potrzeba wbudowania CMSa w istniejącą już lub budowaną aplikację i wtedy wsparcie dla Rails 4 może być istotne

Właśnie problem pojawił się gdy do aplikacji cms chciałem dodać swoją funkcję:) na własnym serwerze mam debiana + rvm ruby -2.0.0p247 i najnowszy rails 4.0
więc pozostanie mi walka i próba stworzenia tego czego chce od zera wiem że łatwe to nie będzie ale cóż:) jak trzeb to trzeba :slight_smile:

Poczytaj o bundlerze, a dokładniej bundle install --deployment. Nie ma znaczenia jakie railsy masz zainstalowane na serwerze, może uruchomić dowolną inną wersję.