Rails + Ebb

Niestety w sieci brakuje zdecydowanie dokumentacji, a ja o Racku nic nie wiem i pojawia się problem z uruchamianiem railsów z ebb + nginx.

Utworzyłęm na podstawie znalezionego gdzieś przykładowego config.ru coś takiego:

require "config/environment" require "ebb" use Rails::Rack::LogTailer use Rails::Rack::Static Ebb.start_server(ActionController::Dispatcher.new, :port => 1234)
No i działać działa, ale…

1. Jak startuję za pomocą rackup -d, to nie backgrounduje się
  2. Jak startuje za pomocą script/server to oczywiście tworzy się Mongrel na :3000 i Ebb na :1234
  3. W obu przypadkach nie działa routing (No route matches “/” with {:method=>:get} i to samo z każdym kontrolerem)

Jakieś podpowiedzi? :wink:

1. Ebb nie jest od dłuższego czasu utrzymywanym projektem – spróbuj się z Mongrelem
  2. Nginx jest teraz wspierany przez Passengera, nie trzeba używać go jako gołego proxy

Dzięki. Co do martwoty Ebb to miałem takie przypuszczenia, ale mimo wszystko chciałem przetestować wydajność. No ale uwierzę na słowo, że nie ma po co :wink: Z Mongrelem oczywiście działa, z thinem też.

Jak już RuDy będzie na to gotowy, spróbuję zreimplementować Ebba albo C-ową część Mongrela w D :smiley:
(ale to taki poboczny offtop)