Rails new - problem z utworzeniem projektu

Cześć,

chce utworzyć nowy projekt:

• rvm use 1.9.3
  • dalej rails new projekt
  • i dostaje taki oto problem .rvm/gems/ruby-1.9.3-p194/gems/rails-2.3.8/lib/rails_generator/options.rb:32:in default_options': undefined methodwrite_inheritable_attribute’ for Rails::Generator::Base:Class (NoMethodError)

który nie bardzo wiem jak rozwiązać

Zainstaluj nową wersje railsów, 2.3.8 jeszcze pamiętają czasy gdy na świecie biegały dinozaury.

Railsy 2.3 oficjalnie nie wspierają Rubiego 1.9.3.
Dawaj 3.x.

Mam zainstalowane zarówno rails 2 jak i 3 w zależności od projektu na którym pracuje. Do tej pory nie było problemu żeby przełączyć się z jednej wersji na drugą,a teraz sypie mi właśnie takim błędem.

Spróbuje przeinstalować rails3

A gemy do projektów masz w róznych gemsetach?

tak gemy są różnych gemsetach

Hm…

bash-4.2$ ruby -v ruby 1.9.3p194 (2012-04-20 revision 35410) [x86_64-linux] bash-4.2$ rails -v Rails 2.3.8 bash-4.2$ rails foo .rvm/rubies/ruby-1.9.3-p194/lib/ruby/site_ruby/1.9.1/rubygems/custom_require.rb:55:in `require': iconv will be deprecated in the future, use String#encode instead. .rvm/gems/ruby-1.9.3-p194/gems/rails-2.3.8/lib/rails_generator/generators/applications/app/app_generator.rb:7: Use RbConfig instead of obsolete and deprecated Config. create create app/controllers (...)
Więc to coś u Ciebie jest nie tak, na SO piszą, że reinstall railsów pomógł (ale nie pisali do jakiej wersji) niemniej jednak powinno działać i w takiej kombinacji jak widać.

Przeinstalowanie railsów pomogło