Redactor-rails w Active Admin (rails 4.2)

Próbuję dodać do newego projektu redactor-rails, tak żeby działa w Active Adminie. Coś jednak cały czas nie gra. Rozbijam się ciągle o dwa błędy:

Sass::SyntaxError in Admin::Sites#edit

Showing /home/miechu/.rvm/gems/ruby-2.2.3@rails4.2/bundler/gems/active_admin-6364302c2010/app/views/active_admin/resource/edit.html.arb where line #2 raised:

File to import not found or unreadable: redactor-rails.

w momencie kiedy wpisuję @import "redactor-rails"; do pliku active_admin.css.scss .
Jeśli zamienię to na //= require redactor-rails to otrzymuję taki błąd:

Sprockets::Rails::Helper::AssetFilteredError in Admin::Sites#edit

Showing /home/miechu/.rvm/gems/ruby-2.2.3@rails4.2/bundler/gems/active_admin-6364302c2010/app/views/active_admin/resource/edit.html.arb where line #2 raised:

Asset filtered out and will not be served: add `Rails.application.config.assets.precompile += %w( redactor-rails/index.css )` to `config/initializers/assets.rb` and restart your server

Oczywiście odpowiednia linijka znajduje się w żeczonym pliku, mimo to restart serwera nic nie pomga. Czy ktoś ma może pomysł co mogłem pominąć? (gem, bundle, dołączyć assety przez ‘initializers/active_admin.rb’, dołączyć style i js do odpowiednich plików active_admin.css.scss/.js)?

P.S.
po usunięciu

config.register_stylesheet 'redactor-rails.css'
 config.register_javascript 'redactor-rails.js' 

z initilizera active_admina panel zaczął działać (redactor też - da się edytować pole i zamienia w nim htmla) ale niema wogóle okna redactora(sam pusty tekst, nawet bez tła) wygląda tak jakby nie istniały style do niego.

Cześć Bracie. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że przeglądając forum (nie pamiętam czy na tym :confused: ) natknąłem się ostatnio na podobny problem. Poszperaj, ja sam nie obiecuję, ale postaram się podesłać Ci linka, jeśli to znajdę. Nie wchodziłem we wszystkie topici więc może się nie udać. Tak czy inaczej, powodzenia Bracie!

Dzięki za odzew i sugestie. Szukałem już na forum wcześniej, ale najwytraźniej musiałem coś przeoczyć. Jeśli być coś znalazł będę wdzięczny za każdą rade;)

Problem okazał się minej niż głupi. Gdyby ktoś trafił na podobny problem to niech podczas importowania styli do redactora w active_admin.css.scss dopisze format pliku .css do redactor-rails. Railsy domyslnie szukają pliku ‘redactor-rails.scss’ ;/