Rejestracja użytkowników

Witam,
mam takie drobne pytanie odnośnie rejestracji użytkowników. Mam model User, mam też kontroler i jest wszystko takie sobie prawie restowe. Rejestracja jest nieco bardziej skomplikowana niż samo dodanie użytkownika, jest wysłanie mejla z linkiem, obsługa potwierdzenia rejestracji i kilka specyficznych rzeczy. Do rejestracji zrobiłem kontroller Registration z akcjami takimi jak index, register, confirm itd. I teraz pytanie czy tego nie da się zrobić jakoś inaczej, co by lepiej było, bo coś mi tu się nie podoba. Formularz w stylu for_for (@users) wysyła mi całość pod adres /users/, żeby mi wysyłał inaczej pozostaje mi ręczna zabawa z urlami itd. Czy nie da się tego prościej, jak robicie taką rejestrację?

restful-authentication zawiera opcje validacji maili ^^ ?

http://github.com/technoweenie/restful-authentication/tree/master

PS: jesli nigdy nie uzywales, stary ale jary railscast moze Cie wprowadzic http://railscasts.com/episodes/67-restful-authentication :slight_smile:

Dzięki… obejrzałem, wygenerowałem sobie to co było do zrobienia, a teraz przy próbie logowania dostaję coś takiego:

[code]NameError in SessionsController#create

uninitialized constant SessionsController[/code]

Chyba w podanym przez niego linku nie było dobrego pluginu, ściągnąłem go z tego podanego przez Athrila i na razie jest dobrze

A na przyszłość polecam Authlogic.

Mam taki problem. Korzystam z pluginu restful_authentication. Mam dodawanie uzytkownika jako promotora badz studenta. Dla dodawania studenta zrobilem sobie drugi widok. Jesli tam zle cos podam, zrobi walidacje, pokaze bledy itd, wszystko ok, tyle ze przekierowuje mnie na “/users” no i jak wpisze dane i dodam użytkownika to dodaje mi promotora a nie studenta. Chodzi o te przekierowanie, gdzie to zmienic i jak?

adresy, ruch ogolnie to routes w katalogu config, ale to wyglada raczej na cos w controllerze, tam masz, ze przy jakiejs akcji, jak jest jakis efekt to jest render, redirect_to itp tam pewnie siedzi to. Cieżko zrozumieć o chodzi. I podejscie tez raczej masz niezluszne, po co dodatkowy widok dla studenta, jak student i promotor to role, a reszta to dane, mozna spokojnie w jednym modelu i jednym widoku to zrobic.

Już rozwiązałem ten problem. Zrobiłem to w jednym widoku. Dzięki