restful_authentication - problem ze sprawdzaniem ról

Witam
Zaimplementowalem do swojej aplikacji moduł Restful Authentication korzystając z tego tutoriala http://railsforum.com/viewtopic.php?pid=74245#p74245 . Obsługa userów działa bez problemu. Problem pojawia się gdy chce wejsc np. na ekran z listą ról, dostaje wtedy komunikat:

undefined method `check_administrator_role’ for #RolesController:0x42c9698

Kilkakrotnie sprawdziłem czy wszystkie kroki zawarte w tutorialu przeszedłem. Wywoływaną metodę mam zaimplementowana w zainstalowanym pluginie (znajduje sie w vendor/plugins/restful_authentication) . W application.rb mam linijke ‘include AuthenticatedSystem’. Niestety juz w samym kontrolerze podczas wywoływania ‘before_filter :check_administrator_role’ wyświetla się powyższy błąd.

Rubym zajmuje się od niedawna, podejrzewam ze moze tu chodzic o jakas szczegoł - moze plugin nie jest zainicjowany ? Prosilbym bardzo o rade jak to ruszyc. Używam: Rails 2.1.1 oraz Ruby 1.8.6. Z góry dzięki za pomoc.

seba

Musisz zaimplementować metodę check_administrator_role, najlepiej w application_controller.

Dzieki za odp. Przenioslem metode ‘check_administrator_role’ z vendor\plugins\restful_authentication\generators\authenticated\templates\authenticated_system.rb do application.rb. Widzi teraz tą metode, ale wymaga przeniesienia jeszcze innych, a jednak wolalbym aby logika autoryzacji znajdowała sie w pluginie, a nie w kontrolerze. Niemniej jak nic innego nie uda mi sie wykombinowac, to bede zmuszony przeniesc kluczowe metody do kontrolera.
seba

Zobacz czy jest w lib/authenticated_system. Generalnie generator restful_auth tam wypluwa wszystkie efekty generacji.

dzieki za pomoc, mialem jakies smieci w tym pliku.
seba