Dla mnie bomba ponieważ wszystko będzie oparte o repozytorium git. Instalacja nowego ripa będzie natomiast wyglądała tak:
rip install git://github.com/defunkt/grit.git v1.1.1b
[quote=macbury]Dla mnie bomba ponieważ wszystko będzie oparte o repozytorium git. Instalacja nowego ripa będzie natomiast wyglądała tak:
rip install git://github.com/defunkt/grit.git v1.1.1b
A co wy o tym sądzicie?[/quote]
Ja osobiście cieszę się, ponieważ dodatkowa konkurencja nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie.
RIP nie jest w żaden sposób ukierunkowany na gita, więc stwierdzenie “wszystko będzie oparte o repozytorium git” nie jest do końca prawdą.
Yehud’a zaproponowal rozwaizanie problemow dla rubygems http://yehudakatz.com/2009/06/15/rubygems-problems-and-proposed-solutions/ Ja jestem sceptyczny, wolal bym aby zamiast tworzyc cos co w 90 % dubluje rubygems wysilek zostal sporzytkowany na poprawienie rubygems. Konkurencja zadziala dopuki rubygems nie nadrobi zaleglosci, potem bedzie to zbedne i uciazliwe w juz zaadoptowanych srodowiskach.
Ja też jestem raczej za poprawieniem rubygems niż za rozwijaniem nowego formatu. Część ludzi przesiądzie się na ripa, część zostanie przy gemach i będzie jeszcze większy bałagan. A rozwiązanie zaproponowane przez yehude jest całkiem rozsądne.