Po sposobie pisania (język) i charakterze odpowiedzi, pytań wnioskuje że masz z 14 lat. Warto do starszych u dużo bardziej doświadczonych kolegów odnosić się z szacunkiem i słuchać (czytać) dokładni co inni piszą. Poświęcają swój nie tani czas by ci odpowiedzieć, warto to uszanować, jeśli się w przyszłości chce pomoc otrzymać.
Jeśli skompilujesz nginxa z Passengerem pod Windows to koniecznie napisz jak to zrobiłeś. Serio, bez złośliwości, to jest tak odjechany i bezsensowny pomysł że aż trzymam kciuki.
@Malwurf na enginyard pojawił ostatnio post z opisem różnych serwerów aplikacji https://blog.engineyard.com/2014/ruby-app-server-arena-pt1, może ci to coś rozjaśni
Jesli jeszcze cos takiego nie istnieje, to jakas firma RoR, lub ktos kto ma duzo czasu powinien stworzyc wirtualke z desktopowym ubuntu z pokonfigurowanymi rzeczami takimi jak ngnix, ruby, rails, sublime (lub inny edytor) z dobra dokumentacja.
@sławosz istnieją. Wystarczy pogóglać istnieją gotowe stacki do ror dla każdej praktycznie platformy wirtualizacji.
Bardziej mi chodzi o kompletna wirtualke z desktopem dla osob ktore w zyciu na oczy linuksa nie widzialy.
@gotar
Nitrous jest fajny, ale nie jestem pewien czy poczatkujacy sie w nim polapia.
Nitrous zuywaja dziewczyny na rails girls, jesli one sie lapia to kazdy sie polapie ;]
I nikt tego tematu nie poruszył? Jestem zawiedziony…
ja bardziej czekam, aż sie gotarowi od jakiejś rubywoman oberwie xd
Osobiscie uwazam, ze jak ktos chce przerobic tutorial to latwiej mu bedzie bawic sie w virtualce niz w nitrosie.
Wyrwałeś zdanie z kontekstu i szukasz rewelacji ? A gdzie jest cytowana moja argumentacja tego zdania… ?
Malwurf, musisz zrozumieć, że windows jest do “zabawy”, dla programistów ze stajni M$ i ew. programistów Javy. Jak chcesz programować to pod linuxem, która o wiele lepiej się sprawuje. Ale fakt faktem, linux nie oferuje takiego wsparcia jeśli chodzi o multimedia. Może dlatego co poniektórzy wybierają trzecie rozwiązanie - OS X
Rozumiem i masz rację, też jestem za OS X, ale chodzi mi o podsycanie kłótni tak jak miał to na celu sharnik. Po drugie tak jak wspominałem, temat dotyczył konfiguracji nginx pod windows a nie rozmowy o tym, który system jest lepszy i do czego się nadaje.
@Malwurf z każdego tematu w którym używa się dość odważne sformułowania zrobi się szybciej lub później flame.
Ale podsumowując: Szukałeś w google ? http://www.beechtreetech.com/ruby-on-rails-thin-and-nginx-on-windows 3. link na frazie “windows 8 nginx ruby” Tam jest pisze jak to poustawiać, w poradniku używają thina jako serwer dla Ruby, ale konfigurują też nginxa
Oczywiście, że szukałem i znalazłem to samo bo to jedyny link, który to opisuje. U każdego to może być inny w kolejności link, zależy od przeglądarki, bo chrome teraz ma algorytm sugerujący odpowiedzi na zapytania w zależności od najczęściej odwiedzanych przez użytkownika witryn ale mniejsza z tym. Forum to z założenia istnieje ku pomocy użytkownikom dlatego pomimo znalezienia linka postanowiłem napisać bo ludzie mają różne doświadczenia i myślałem, że czegoś jeszcze się dowiem dodatkowo. Jednak jak widać lepiej robić flame z wątku i walczyć między sobą. W każdym razie, dzięki wszystkim.
Oj tam, oj tam. Już Ci pięć osób napisało, że nginx + windows to zupełnie bez sensu, więc nie pozostaje nic innego w tym wątku tylko flame.
Tak z ciekawści @Malwurf , czy możesz wymienić jak aplikacje używasz do
małych graficznych prac
i
rzeczy bardziej multimedialnych.
Projekty w AutoCAD, odrobinę Maya i czasami Photoshop. A multimedialne to AfterEffects, MediaEncoder. Jeszcze troche drobniejszego Softu ale ten akurat bez problemu da się zastąpić…