Wykupiłem hosting w cal.pl i chciał bym umieścić tam mój projekt zrobiony w RoR.
Zrobiłem wszystko według instrukcji na stronce: http://www.dokumentacja.cal.pl/content/3/155/pl/rubyonrails-_-ror-jak-i-gdzie.html?highlight=ror z tym, że przekopiowałem do rails_app mój projekt. Niestety nie działa on tak jak bym chciał. Wyświetla się strona powitalna w public, ale widoków nie da się otworzyć. Nie wie ktoś co jeszcze trzeba skonfigurować? Niestety pomoc techniczna nie jest dość skora do pomocy przy RoR Za wszelką pomoc i rady z góry dziękuję. Niestety na jakiś czas jest już to opłacone, więc zmiana hostingu nie jest taka prosta…
Wykupiłem hosting w cal.pl[/quote]
najpierw było potestować; z tego co pamiętam to cal.pl ma w pakiecie railsy tylko z nazwy; megiteam nr1 jak na razie na małe projekty, większe slicehost
Wykupiłem hosting w cal.pl[/quote]
najpierw było potestować;[/quote]
Niestety ich ssh działa tylko na opłaconych kontach a potrzebne jest do RoR. A można na Twoich przetestować wcześniej działanie strony w RoR?
EDIT: Założyłem konto testowe na monglerze i muszę wybrać framework. Który z tych polecasz? FastCGI, Mongler, Thin. Pisałem go w NetBeans, jest to raczej mała stronka…