RoR + YAML CSS framework

Czesc,

Pracuje jako webdeveloper piszac w PHP, zamierzam sie przesiac na Ruby. Przerobilem juz podstawowa literature lacznie z RailsSpace. Nasz grafik Tworzy layout stron wykorzystujac YAML framework.

Jak “the Rails way” wykorzystac strukture katalogow frameworka RoR aby skorzystac z YAML ?

RoR ma katalogi /public/stylesheets oraz /public/javascript natomiast katalog frameworka YAML ma wlasna strukture katalogow. Macie jakis sprawdzony sposob laczenia tego w calosc ?
Nie bardzo mam ochote przy kazdym nowym projekcie recznie kopiowac pliki z jednego folderu do drugiego.

Szukalem na google, aczkolwiek z racji istnienia formatu pliku o tej samej nazwie (.yaml) nie znalazlem rozwiazania w gaszczu wynikow wyszukiwania.

Pozdrawiam

Ja osobiście nie znam tego frameworka. Może opisz w miarę zrozumiale jak wygląda praca z nim, jaka to struktura i jak ma się ona do widoków, to może coś wymyślimy.

@radarek, Yaml Framework nie jest frameworkiem MVC, sluzacym do pisania aplikacji www, lecz frameworkiem CSS ulatwiajacym tworzenie layoutu strony.

Jak zapewnie wiesz rozne przegladarki korzystaja z roznych silnikow renderujacych XHTML, co za tym idzie trzeba stosowac rozne sztuczki zeby strona wyswietlala sie poprawnie w kIEpskim (pozdrowienia dla Billa G., moze w koncu zmadrzeje). Framework YAML to zbior roznych styli CSS, ktore ulatwiaja prace z CSS. http://www.yaml.de/en/home.html

Bardzo mi na tym zalezy, poniewaz ten framework zdecydowanie skraca czas pracy nad projektem.

Dziekuje za zainteresowanie sie tematem i pozdrawiam.

jak sam słusznie zauważyłeś to framework CSS, a więc ścieżki sobie skonfigurować możesz w szablonie czy arkuszach przez include/import, nie ma w tym nic skomplikowanego i nie ma to nic wspólnego z railsami, wszystko przechowujesz w public, a w nim strukturę YAML’a.
w dokumentacji (w sumie w introduction) wyraźnie pisze:

zmień tam ścieżki, tj. w “central_draft.css” i to wszystko.

jeśli chcesz mieć dostęp w jakiś inny sposób to musisz już nadpisać sobie funkcje serwera jeśli to możliwe (np. mongrela) żeby Ci czytał z innego katalogu.