Routing dodawany w gemie - problem z dostepem do kontrolera

Gem https://github.com/wafcio/datagrid dodaje następujący routing:

Rails.application.routes.draw do namespace :grid do resources :filters, :only => ['create'] resources :orders, :only => ['new'] end end
Po wpisaniu w konsoli

rake routes

otrzymuje routing

grid_filters POST /grid/filters(.:format) {:action=>"create", :controller=>"grid/filters"} new_grid_order GET /grid/orders/new(.:format) {:action=>"new", :controller=>"grid/orders"}
Jednak nie mogę w żaden sposób dostać się do tych kontrolerów. Myślałem na początku że po umieszczeniu ich w gemie, będą działać, niestety nie działają, więc później skopiowałem te pliki do mojej aplikacji, niestety nie zadziałało. Nadal widzę komunikat:

uninitialized constant Grid::OrdersController

Przeglądam internet w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu, jednak na razie bez większych rezultatów. Byłbym wdzięczny za waszą pomoc.

A dlaczego w takim dziwnym miejscu ustawiasz te routes? Jeżeli chcesz, żeby gem wystawiał swoje kontrolery, zrób z niego engine.

W devise mimo, że jest engin zastosowany to routing dodawany jest na podobnej zasadzie jak w moim gemie. Dodam wkrótce ten Engin, ale narazie chciałbym uruchomić ten kontroler.

W devise routing jest tak dodawany żeby można było użyć metody devise_for w routes aplikacji. Nie kombinuj, zrób zwykły engine, będzie prościej.

@grk: Ustawiłem już engin, routing jest wczytywany do aplikacji, ponieważ po wpisaniurake routes
wyświetlane są te same wpisy, ale niestety kontroler nadal nie działa, zwracany jest ten sam błąd.