Pierwszą aplikację, którą stworzyłem działa na localhost:3000 natomiast kolejne już nie. Błąd ten pojawił mi się zarówno na linuxie jak i na windowsie. Wydaję mi się, że chodzi tu o zmiane portu tylko nie wiem jak to zrobic. Czy jest w stanie ktoś mi pomóc? Albo może błąd polega na czymś innym.
co to znaczy, że pierwsza działa kolejne już nie? Serwer Ci się wykrzacza jak odpalasz, czy serwer działa normalnie a przeglądarka wyświetla błąd? może po prostu odpalasz drugiego webricka (czy co tam używasz) nie wyłączając pierwszego i dostajesz ‘Address already in use’? jeśli to routing error tak jak napisałeś to wklej jego treść, a może to baza danych?
Napisz troszkę więcej, będzie większa szansa na rozwiązanie
Tak wygląda localhost kiedy chciałem uruchomić kolejny program. Pierwszy działa bez zarzutów.
Usuń /MeBay z localhosta. Poza tym nie masz żadnych routów które znajdują się w config/routes.rb. Jeśli wejdziesz na localhost:3000 to powinno nie być routing error.
Webrick serwer standardowo startuje na porcie 3000, jeżeli chcesz podać inny port to musisz wpisać “rails s -p x” gdzie x to nowy port.
Czy mógłbyś mi powiedzieć o co dokładnie chodzi? Co powinienem zrobić? Stawiam dopiero pierwsze kroki w railsach.
link do rozwiązania miałeś/masz podany w przeglądarce pod errorem, co widać na załączonym przez Ciebie obrazku wystarczy poczytać/potrenować jak działa routing w railsach i będzie po problemie. zresztą większość podstawowych zagadnień związanych z errorami (i nie tylko) w ror możesz znaleźć wklejając treść błędu w wyszukiwarce. nic więcej w tym temacie chyba dodawać nie trzeba
powodzenia!