Nie, to nie to. Znam device nie tego szukam. Trzymam też w sesjach kilka innych danych nie związanych z logowanie. Nie chcę by coś ze sobą kolidowało, albo żeby nie było problemów w przyszłości (dmucham na zimno) A różne session_id wydawać się chyba dobrym pomysłem i bezpiecznym.
Co do logowania to korzystam z koala logując się przez FB a logowanie do admina standardowe.
Użytkownik korzysta z app na FB i jak się zaloguję to tworzona jest sesja. - Tutaj wszystko działa.
W drugim oknie przeglądarki loguję się na to samo konto na FB ale w panelu Klienta (zarządzanie samą app). - Dalej działa
Odświeżam okno przeglądarki gdzie jestem zalogowany na FB. - I tutaj się coś psuję bo niszczy sesję z panelu Klienta. (jak nie odświeżę a chodzę po samej app to działa), ale jak refresh to psuję wszystko. I znowu trzeba się zalogować… w panelu Klienta. Rzecz jasna sesje nie jest pusta. Sesja zawiera to wszystko co zostało utworzone podczas odświeżenia (czyli na samym FB) ale wszystko co związane z Panelem klienta znikło)
A logowanie do klienta jest obsługiwane przez GEM ‘Koala’