Ruby and Rails 2010: 21-22 października, Amsterdam

W październiku wybieram się do Amsterdamu na Ruby and Rails 2010, czy ktoś jeszcze ma podobne plany?

Lot tam i z powrotem kosztuje niecałe 500 zł, więc chyba nie ma sensu brać samochodu, ale chętnie podzielę się z kimś kosztami noclegu (np. w Veteranie).

Podroz do Amsterdamu jest o wiele tansza samochodem

Trochę sroga cena wejściówki (gdzie są ci którzy narzekali ma drogie euruko?), daleko, taka-sobie lista spikerów (kojarzę jednego, ale już widziałem jego spicza na Euruko :stuck_out_tongue: ). OTOH na październikową depresję wypad do Amsterdamu wydaje się doskonałym pomysłem. Jak namówię ładniejszą połowę to będziemy mieli dwa miejsca w samochodzie :slight_smile:

Trochę zależy skąd i w ile osób. Z Warszawy to 2 × 1200 km × ~30 zł/100 km = ~720 zł + koszty trzymania samochodu w Amsterdamie; przy jednej osobie to sporo drożej (bilet powrotny: 490 zł), przy dwóch osobach zamiast tłuc się 12 h tam i 12 h z powrotem ciągle wolę dopłacić 260 zł i na podróż poświęcić 2 × 3 h.

Od czterech osób warto rozważyć samochód, tylko trzeba zgrać terminy – jeśli wybiorę się sam, to wstępnie planowałem lot we wtorek i powrót w niedzielę; jeśli z żoną to więcej sensu robi wycieczka niedziela-niedziela (w sobotę 16 października mam ślub+wesele). Wiem, upierdliwy przypadek, nic nie poradzę.

Hint: pierwszy (i częściowo drugi…) problem rozwiązuje zgłoszenie talka. :wink:

Trochę zależy skąd i w ile osób. Z Warszawy to 2 × 1200 km × ~30 zł/100 km = ~720 zł + koszty trzymania samochodu w Amsterdamie; przy jednej osobie to sporo drożej (bilet powrotny: 490 zł), przy dwóch osobach zamiast tłuc się 12 h tam i 12 h z powrotem ciągle wolę dopłacić 260 zł i na podróż poświęcić 2 × 3 h.

Od czterech osób warto rozważyć samochód, tylko trzeba zgrać terminy – jeśli wybiorę się sam, to wstępnie planowałem lot we wtorek i powrót w niedzielę; jeśli z żoną to więcej sensu robi wycieczka niedziela-niedziela (w sobotę 16 października mam ślub+wesele). Wiem, upierdliwy przypadek, nic nie poradzę.

Hint: pierwszy (i częściowo drugi…) problem rozwiązuje zgłoszenie talka. ;)[/quote]
Wracalem z Amsterdamu roku temu we wrzesniu punto i zaplacilem 80 euro za benzyne. Sama podroz okolo 8h ale jezeli wolisz troche doplacic, samolot jest o wiele lepszym rozwiazaniem. Dwunastogodzinna podroz moze dac w kosc :wink:

Amsterdam - Szczecin 810km

80 €/810 km ≈ 40 zł/100 km, czyli o ⅓ więcej, niż liczyłem powyżej…

…a to by się zgadzało z założeniem 1 h/100 km (choć Amsterdam-Szczecin zawiera raczej minimum uroków polskich dróg).

Z drugiej strony – wspólna podróż samochodem ma niewątpliwe walory towarzyskie (serio serio). :slight_smile:

No dobra, to kto będzie?