W październiku wybieram się do Amsterdamu na Ruby and Rails 2010, czy ktoś jeszcze ma podobne plany?
Lot tam i z powrotem kosztuje niecałe 500 zł, więc chyba nie ma sensu brać samochodu, ale chętnie podzielę się z kimś kosztami noclegu (np. w Veteranie).
Trochę sroga cena wejściówki (gdzie są ci którzy narzekali ma drogie euruko?), daleko, taka-sobie lista spikerów (kojarzę jednego, ale już widziałem jego spicza na Euruko ). OTOH na październikową depresję wypad do Amsterdamu wydaje się doskonałym pomysłem. Jak namówię ładniejszą połowę to będziemy mieli dwa miejsca w samochodzie
Trochę zależy skąd i w ile osób. Z Warszawy to 2 × 1200 km × ~30 zł/100 km = ~720 zł + koszty trzymania samochodu w Amsterdamie; przy jednej osobie to sporo drożej (bilet powrotny: 490 zł), przy dwóch osobach zamiast tłuc się 12 h tam i 12 h z powrotem ciągle wolę dopłacić 260 zł i na podróż poświęcić 2 × 3 h.
Od czterech osób warto rozważyć samochód, tylko trzeba zgrać terminy – jeśli wybiorę się sam, to wstępnie planowałem lot we wtorek i powrót w niedzielę; jeśli z żoną to więcej sensu robi wycieczka niedziela-niedziela (w sobotę 16 października mam ślub+wesele). Wiem, upierdliwy przypadek, nic nie poradzę.
Hint: pierwszy (i częściowo drugi…) problem rozwiązuje zgłoszenie talka.
Trochę zależy skąd i w ile osób. Z Warszawy to 2 × 1200 km × ~30 zł/100 km = ~720 zł + koszty trzymania samochodu w Amsterdamie; przy jednej osobie to sporo drożej (bilet powrotny: 490 zł), przy dwóch osobach zamiast tłuc się 12 h tam i 12 h z powrotem ciągle wolę dopłacić 260 zł i na podróż poświęcić 2 × 3 h.
Od czterech osób warto rozważyć samochód, tylko trzeba zgrać terminy – jeśli wybiorę się sam, to wstępnie planowałem lot we wtorek i powrót w niedzielę; jeśli z żoną to więcej sensu robi wycieczka niedziela-niedziela (w sobotę 16 października mam ślub+wesele). Wiem, upierdliwy przypadek, nic nie poradzę.
Hint: pierwszy (i częściowo drugi…) problem rozwiązuje zgłoszenie talka. ;)[/quote]
Wracalem z Amsterdamu roku temu we wrzesniu punto i zaplacilem 80 euro za benzyne. Sama podroz okolo 8h ale jezeli wolisz troche doplacic, samolot jest o wiele lepszym rozwiazaniem. Dwunastogodzinna podroz moze dac w kosc