Ruby on Rails. Ćwiczenia

E tam :wink: Az tak sie niecierpliwisz? Przeciez w tych ksiazkach nie bedzie nic czego bys nie znalazl po angielsku juz teraz :slight_smile: I to w wiekszosci za darmo. Sami autorzy nawet to podkreslaja ze ksiazki nie sa skierowane do tych co juz znaja rails :slight_smile:

Ale swoja droga rozbawila mnie kwestia tej pozycji http://helion.pl/ksiazki/cruby.htm autor napewno jest osoba kompetenta jesli chodzi o ogolnopojete programowanie w rubym, ale chyba niekoniecznie jesli chodzi o RoR :slight_smile: Dla Helionu musi sie bardzo spieszyc skoro bierze pod reke kazdego kto sie nawinie do pisania ksiazki :slight_smile: Panie Michale, prosze bez offense, to moje wnioski no bo ile faktycznie aplikacji stworzyl Pan w RoR ?

hehe nie… nie mam zamiaru kupować, po prostu tak śledzę poczynania “polskiej sceny wydawniczej” :slight_smile:

Lepiej poczekać ten miesiąc czy dwa dłużej, a żeby było dobre. Chyba wszyscy się zgodzą.

Ale owa ksiazka juz jest skonczona chyba :slight_smile:

czekają na przedświąteczną gorączkę aby więcej poszło :stuck_out_tongue:

Kup dziewczynie na mikołaja :wink: Ale offtop sie robi

Sma kupi jak w grudniu zobaczy jakiś twora z napisem nowość/promocja :wink:

true

Bardzo nie lubię krytykować, ale niestety muszę stwierdzić że jest to książka poprostu zła.
Rozumiem że nie można wymagać zbyt wiele teorii/objaśniania od pozycji z “Ćwiczenia” w tytule, ale wyraźnie widać że autor nie miał pomysłu na książkę. W rezultacie czego dostajemy 170 stron tekstu nie wykraczającego poza “Uruchom edytor i zapisz do pliku poniższy kod:” + instrukcja instalacji serwera Mysql i XAMPP(!).

Tyle okiem początkującego, a szkoda bo czekałem na tą książkę.