Hej,
Mam pytanie nauka którego języka jest bardziej opłacalna z perspektywy czasu. Obecnie uczę się ROR, php itp mam opanowane do perfekcji ale chcę iść dalej.
Hej,
Mam pytanie nauka którego języka jest bardziej opłacalna z perspektywy czasu. Obecnie uczę się ROR, php itp mam opanowane do perfekcji ale chcę iść dalej.
Ucz się tego co Cię bardziej kręci, w obu technologiach jest teraz ogromne zapotrzebowanie na programistów i raczej się to szybko nie zmieni.
czemu taki uśmiech 8 lat doświadczenia…
Przepraszam, to rzeczywiście mogło dziwnie wyglądać Nie neguję Twojego doświadczenia, po prostu ciekawi mnie takie stwierdzenia w stosunku do jakiejś technologii - ja np. nigdy nie chciałbym móc powiedzieć, że opanowałem rubiego czy railsy do perfekcji, bo to znaczy, że właśnie się przestaję uczyć czegokolwiek nowego w danej dziedzinie A czuję, że do nauki mam cały czas bardzo dużo.
ok w sumie masz racje “do perfekcji” do słowo na wyrost. Popieram Cie w 100%. Miałem na myśli to, że php mnie już nie bawi i nie mam problemów z napisaniem czegoś w tym. A mam/miałem zlecenia na duże projekty.
Tylko ze dalej nie rozumiesz ze rubyonrails to framework a nie jezyk programowania
wiem… nie ma co się czepiać słówek. Wszyscy wiemy co miałem na myśli.
Ucz się objective-c
Sarniak a może jakieś sensowne argumenty?
Tego, który daje Ci większą satysfakcję
Oplaca sie znac oba - wtedy mozesz pracowac jako konsultant i zamiast pracowac jako polowa ‘zespolu’, robic mobilnego klienta + backend solo (i zgarniac 2-3x wiecej $) - takich ludzi na rynku jest bardzo malo (vide ‘nie da sie znac wszystkiego’)
Tylko do Objective-C warto/trzeba dobrze znac C - taka moja subiektywna opinia
Szczerze mówiąc moja odpowiedź jest tak samo sensowna jak to pytanie W tych dwóch technologiach robi się różne rzeczy, a pytanie “co jest lepsze” bez podania jakiegokolwiek poziomu szczegółowości po prostu nie ma racji bytu.