RubyOnRails.org.pl Centrum Downloadu

Witam serdecznie
Zapraszam autorow skryptow do publikacji w ramach serwisu RubyOnRails.org.pl

A czemu trzeba podać nazwę firmy, żeby się zarejestrować?

1. Chyba popracowałbym bardziej nad designem :wink:

2. Nie bardzo wiem czemu ma służyć takowe www.

3. Dlaczego www o RoR jest napisane w PHP ? :wink:

Web 2.0 pełną gębą :slight_smile: Postawiono gotowy skrypt, ludzie będą wrzucali kod, inni będą do tego linkować (PageRank), a autor na reklamach będzie ciułał na rower.

I pewnie uciuła.

[quote=barneu]1. Chyba popracowałbym bardziej nad designem :wink:

1. Nie bardzo wiem czemu ma służyć takowe www.

2. Dlaczego www o RoR jest napisane w PHP ? ;-)[/quote]
    ad1) design ok :slight_smile:

ad2) www sluzy pomoca
ad3) forum ktorego Pan uzywa tez:)

Kurde, jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej pomocy tam. A przynajmniej nie przez takie rozwiązanie jakie tam jest…

Chętnie pooglądałbym jakieś polskie serwisy o RoR, w których są POLSKIE tutoriale. Bo takowych u nas brakuje :slight_smile:

Rozwiazanie …hmmm jezeli posiada Pan zrodla skryptow czy tez np tutoriale to wartosc edukacyjna jest zapewne duza , jezeli pisze Pan np. bloga pod railsami i przy okazji moze zobaczyc jak robil to ktos inny to tez pomaga… , jezeli ma pan to w jednym miejscu to oszczedza pan czas …

Web 2.0 pełną gębą :slight_smile: Postawiono gotowy skrypt, ludzie będą wrzucali kod, inni będą do tego linkować (PageRank), a autor na reklamach będzie ciułał na rower.

I pewnie uciuła.[/quote]
Pewnie nie…wszyscy znaja realia , takie strony wymagaja pracy , ten skrypt trzeba jeszcze przetlumaczyc , niby z czego te zyski z AdSense -> zart , z innych reklam , ja przynajmniej nie znam…

Witam ponownie.
Bardzo prosze o nie przeprowadzanie nagonki na mnie i nie rozpedzanie sie z pochopnymi czesto krotkowzrocznymi wnioskami.
Witryna jest pelna dobrch checi i wraz z kolegami bede ja prowadzil czy sie to komus podoba czy tez nie.
Dla dobrych koderow jest to czesto jedyna droga aby sie pokazac .Railsy nie sa jeszcze tak popularne jak PHP.
Skryptow i publikacji jest wzglednie malo .

Z wyrazami szacunku

Robert

Spokojnie :wink: Nikt nie chce tutaj przeprowadzac nagonki, jedynie wyciaga mocno idace wnioski z tego w jakim stanie jest aktualnie strona i gdzie mogla by zmierzac.A wnioski wcale nie sa krotkowzroczne, design wyglada w 80 % na gotowiec i w dodatku kiepski, strona jez w jezyku angielskim, “Copyright 2004. RubyOnRails.org.pl” na dole strony to tez niezly fiolek. Dlaczego nie zaproponujesz wspolpracy obecnemu autorowi strony rubyonrails.pl ? Mysle ze polska spolecznosc jest zbyt mala zeby mozna bylo ja w jakis sposob dzielic, albo probowac realizowac dobre pomysly “osobno”

Drogi Robercie,

nie tworzymy (a przynajmniej moja osoba) na Pana nagonki. Po prostu uważam, że projekt powinien być bardziej dopracowany. Za równo ze strony merytorycznej jak i technicznej, a także koncepcyjnej.

Niestety takie projekty przeglądają sami koderzy, więc ciężko jest się wybić. Co najwyżej można otrzymać wskazówki, wymienić się zdaniem na temat jakiegoś kawałka kodu. Taką ja widzę pozycję przygotowywanego przez Ciebie projektu. :wink:

Pozdrawiam,

Barneu.

Ok Racja

Skrypt jest zakupiony i zaplacony mozna powiedziec “gotowiec” popracuje nad grafika i tlumaczeniami …

[quote=barneu]Drogi Robercie,

nie tworzymy (a przynajmniej moja osoba) na Pana nagonki. Po prostu uważam, że projekt powinien być bardziej dopracowany. Za równo ze strony merytorycznej jak i technicznej, a także koncepcyjnej.

Niestety takie projekty przeglądają sami koderzy, więc ciężko jest się wybić. Co najwyżej można otrzymać wskazówki, wymienić się zdaniem na temat jakiegoś kawałka kodu. Taką ja widzę pozycję przygotowywanego przez Ciebie projektu. :wink:

Pozdrawiam,

Barneu.[/quote]
Ok dzieki , dobra dyskusja :slight_smile:

milego wieczoru

Robert R: