Nie wie czy organizatorzy konferencji RuPy 2008 zapomnieli o istnieniu tego forum? Przeszukałem wiadomości ale była tylko informacja o RuPy 2007. Na szczęście jeszcze nie skończył się termin zgłaszania prezentacji.
I dodaję, że wszelkie prezentacje mile widziane. Nawet takie na początkująco-wprowadzającym poziomie, bo doświadczenia zeszłoroczne wskazują, że grono osób nie wiedzących czym są np. Railsy, było zaskakująco duże. Na pewno by się znalazło jeszcze miejsce dla np. ciekawej sesji live-codingowej wprowadzającej do tematu.
Dopiero się o tym dowiedziałem dzięki temu tematowi o_O
Weźcie się jeszcze ogłoście na GoldenLine i uderzcie do blogerów railsowych.
Idea bardzo zacna. Fajnie wiedzieć że nie jest się jedynym uważającym, że pythonowcy i rubiowcy powinni trzymać się razem jako użytkownicy dwóch najlepszych języków
Zapowiada się ciekawie, ponoć Zed Shaw będzie (napisał na swoim blogu)
Jay Fields też zapowiedział przyjazd, zastanawiam się czy się nie wybrać, ktoś z forumowiczów się wybiera w tym roku ?
Jest Zed “Rails is a ghetto” Shaw, jest Jay Fields, jest Ry Dahl, który twierdzi, że stworzył najszybszy serwer dla Railsów (szybszy również od niedawno wypuszczonego Thin), jest haker ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, jest znany zeszłorocznym bywalcom Andrzej Krzywda i gość z zachodniego krańca Europu, który opowie o tym jak się rozwiązuje problemy w Portugalii.
A ktoś z Warszawki się wybiera? Zawsze przyjemniej pojechać większą grupą. Albo może ktoś ma wolne miejsce w samochodzie? Zrzutka na wachę będzie niższa
Pojechałbym dla samej szansy spotkania Zeda
Ale trochę się poszarpałem finansowo na Euruko - zobaczę jak będę stał z finansami po dwóch tygodniach kwietnia.
Pewnie lepiej (wygodniej) by było kopsnąć się pociągiem, ale jak chłopaki z Aenimy będą naciskać, to i wóz można wziąć. Drogomir, w takiej sytuacji jak zostaną wolne miejsca w samochodzie, to dam znać.