Rvm i problem z zainstalowanymi gemami w systemie

Zacząłem używać rvm, nie wiem czy coś robię źle czy też źle rozumiem działanie tego narzędzia. Zrobiem sobie środowisko w rvm 1.8.7@rails239, wrzuciłem to w .rvmrc. Gdy odpalam na localu serwer, wyskakuje mi że brakuje mi pewnych gemów, przykładowo authlogica, którego miałem już zainstalowanego wcześniej w systemie (przez sudo, o ile to ma znaczenie). Jest na liście przy wywołaniu rmv use system && gem list.
Chyba że używając rvm musze dla każdej wersji ruby’ego instalować gemy osobno ?

Tak, musisz instalować osobno.

Spoko, dzięki za szybką odpowiedź.
Dodatkowe pytanko, używa ktoś rvm na hostingu, np megiteam ? Czy raczej tam do sprecyzowania wersji rubyego używać pliku .environment i tam zmienna PATH (tak mam obecnie) ?
Aha, czy Ruby 1.9.2 powinno sie używać tylko z Railsami od 3.0 czy też można z wcześniejszymi ?

Railsy 2.3.9 powinny działać z 1.9.

Co do gemów, to najlepiej podłączyć do każdej aplikacji bundlera - na gembundler.com masz instrukcje jak go uruchomić dla 2.3.x

Czyli rmv tylko do ruby a do reszty gemów, w tym rails, bundler ? Bo do końca nie rozumiem tego i chciałbym się upewnić czy gemy z bundlera nie pogryzą sie z tym z rvm.
Inny problem z rvm to to ze po restarcie systemu nie widzi mi komendy rvm, dopiero jak odpale source ~/.rvm/scripts/rvm. Mam zgodnie z instrukcjami instalacji wpis w .profile